HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Apr 22, 2013

Cursor Of One Direction

Assalamualaikum,  hehe.. kali saya bukan nak posting tentang my lifestyle, tapi nak share dekat awak semua, xpecially peminat-peminat yang fanatic sesangat dengan ONEDIRECTION. Hehe...
tapi this is only cursors, saya buat sendiri ( ceh! bangganya! ) tapi kalau tak lawa nak buat camne ken? btw kalau berminat ambil saje lah ^^ jangan segan-segan nak copymeow okay?

Lets begin...


1. Dashboard --> layout --> Add a gadget --> HTML


2. You copy code yang bawah ni..


<style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(url cursor 1), default;} a:hover {cursor:url(url cursor 2),wait;}</style>"

#Yang warna Pink tu boleh lah You pakai cursor lain.
    #Yang warna hijau tu pun boleh pakai cursor lain.
(Kalau dua-dua cursor yang sama pun boleh jugak)

PERHATIAN :

Cursor ni cuma untuk peminat Onedirection jelah ye? hokhok ^^



http://i1348.photobucket.com/albums/p738/ieyahoran2013/1D001_zps257e0d8b.gif         



http://i1348.photobucket.com/albums/p738/ieyahoran2013/1D002_zpsf13bac24.png


http://i1348.photobucket.com/albums/p738/ieyahoran2013/1D003_zpse373fd43.png

3. You masukkan URL macam dekat atas ni, ke dalam kod yang mula-mula you copy tadi okay? Yang ada tulisan warna hijau dengan pink tuh.

4. And then SAVE!


Yang sebenarnya saya ada buat banyak Cursor tapi yang share sikit je ^^ Hope blog korang makin cantik lah lepas guna cursor kat atas tu eh? ^^ hehe.