HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Jun 12, 2013

Dah kena pandai berdikari

Assalamualaikum all readers (again... Ada ke readers??) Say Booo please..
Never mind lah, ada readers ke... tak ada readers ke, peduli apa kan? *gelakbesar* Lagi beberapa hari lagi orang Islam akan sambut bulan Ramadhan yang mulia :') Hehe, kepada sesiapa yang still lagi tak ganti puasa, cepat-cepatlah ganti puasa, ingat dosa! (Nasihat...) Tapi.... Yang tak seronoknya bulan puasa tahun ni untuk saya, sebab... saya dah kena duduk hostel, puasa dekat hostel, kena berdikari.. Saya tak ready lagi neh kot -_- pulak tuh, jauh giler... JOHOR BAHRU? fine... "Dear KPM, tak boleh bagi jauh lagi ke???" hmmm...
Umi dengan ayah kata, tak apalah jauh pon, yang penting belajar rajin-rajin, jangan main-main. Ni nak amek
diploma, bukan SPM... ( Hehe... baik umi! baik ayah! ^^ )

sape ni?Haha... Gambar Hiasan LOL 

-"Disebabkan belajar, disebabkan nak ada diploma, disebabkan nak ada degree (Insyaallah), *amboi byknye disebabkan* kita kena tetap mengalah and then, prove it yang kita boleh buat.. Tapi... Saya tak pernah rasa hidup dalam asrama, abang aku pernahlah.. 'Aku??' *suram* Tak apalah, aku akan cuba, (mana boleh cuba dah! kena kuat jugak!) cuba untuk bergaul dengan orang lain -,- *aceceh..bukan aku ni peramah ke?* Hope, roomate aku tu nanti, friendly, humble, sporting :'| Risau kalau dapat roomate yang arrogant.. Insyaallah, Allah akan dengar doa aku :'> Hmmm... btw saya akan rindu bilik busuk aku, bantal kepam aku,
kerusi, meja, tv, redio, cermin besar, ikan gapi, nyamok rumah, bilik air, gayong buruk, kipas dah lame tak lap, tingkap nak skodeng rumah cina belakang... Semua lah rindu :'D haha..."-

ni lah bakul comel yg bakal aku guna nanti ^.^ hok! 

Okay! Dah ieya! Jangan emosi sangat, orang yang baca ni nanti meluat karang.. Hehe.. Fine! So, ni saya nak citer, saya dah beli dah Baldi, Bakul comel berwarna pink-pink ^.^ dengan siap gayung sekali.. Beli pun sebab nak ready je, manalah tahu dekat sana nanti berebot gayung, kang tengah sebok-sebok rebut gayong, terlondeh tuala, UPS! ALAMAK! Hahaha! *Aku gelak sorang-sorang* So, ibarat pepatah "Sediakan Umbrella sebelum Raining." tapi gambar Baldi dgn gayong tak payahlah tengok, ke korang tak pernah tengok rupa gayong dengan baldi? Haha LOL penipu besar la kan ^^ hehe

gambar ni lagi la, takde kaitan -_- hehe

Buat masa ni saya belum pergi check up Doktor lagi, maybe next week before pergi family dekat PD -,- Actually, ni kita nak cerita... Pasal family Day tahun ni la.. Ingatkan trip jauh-jauh, rupa-rupanya makin dekat. Baru nak excited pergi Langkawi, tak pon pergi Pulau Kapas kan.. TUP TUP sekali PORTDICKSON DAAA..... tapi... PD pon PD lahh, daripada tak ada kan.. Haha *KrikKrik* Tempat nak family Day ni saya lupa pulak nak tanya, tapi yang sebenarnya taknak ambil tahu pun sebab... Okay tak payah ulang lagi, faham sendiri lah kan kan? ^.^ hok

News: "Hey kepada peminat Runningman! Episod Runningman 149 dah keluar. So, korang dah boleh download okay? ^^ Enjoy!