HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Aug 6, 2013

Download video youtube dengan mudah !

Assalamualaikum readers. Hehe.. Hari ni apa cerita? Ups, sorry. Harini tak nak cerita, tapi cuma nak share. Ada beberapa orang tanya dekat saya, macam mana nak download video youtube? Ada separuh aplikasi boleh copy URL, tapi lepas tu, tak boleh nak download. Okay, meh sini saya tolong ajarkan..

1. tekan link bawah ini .

http://www.freemake.com/free_video_downloader/
*Screen awak keluar mcm ni kan? (Bawah)


2. Tekan Download ! Yang button warna hijau macam dekat atas nih.

*Tunggu sampai habis download. Okay?

3. Okay cun, now awak kena right click pada aplikasi tu.. Cari Run as administrator, and then Run !


4. Lepas dah Run! Settle babe! Settle!


*macam ni lah rupa dia, selepas dah Run.. :3

Okay yang bawah ni pulak cara nak download lah.. Saja nak buat contoh jer.. Saya tawu awak dah pandai dah (Pandai sangat -.-)

(Search lah dekat youtube, saya ambil contoh, lagu raya.. Hehe) 

Kay lepas tu copy URL, awak mesti bijak kan.. tak kan tak reti lagi kot... -__-

COPY!

Lepas tu pergi dekat Freemake video downloader, lepas tu tekan button biru (Paste URL) macam 
gambar di atas 
Then akan keluar macam ni.. Babe! jangan panic lah kalau benda ni keluar.. 
Just dia nak tanya awak, awak nak video kualiti yang baik atau tidak jer.. 
Kay, dah confirm nak kualiti yang mana satu, tekan download, then mula download lah! 
(Macam kat atas ni juge)

*TUNGGU SAMPAI HABIS DOWNLOAD. OKAY?*

hah!!! dah completed! see dia siap bagitahu lagi ^^ hebat kan? Hehe 

Yeay! Saya dah boleh tengok Video Lagu raya ! Tengok banyak kali pon takpe ^^ sebab dah download!



No comments:

Post a Comment