HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Oct 18, 2013

Cara download running man dengan mudah !!!

Assalamualaikum kepada readers, sorry lambat nak update blog ekk... Hehe... Okay kali ni nak update sekejap je sebab kawan saya ni sebok nak tengok kampung Girl ni haa dalam Tonton.com.my. Maklumlah hari episod akhir ken ^^ tehee .. okay okay harini saya nak ajar untuk kali kedua... Macam mana nak download running man, kali ni paling senang lah!! (Muke serious menaip!) Jom follow macam mana nak download !

1 .  korang download dulu utorrent kat sini. 


             okay kalau dah tekan link dekat atas tu, tekan yang warne hijau sebelah kanan tu... ekk :)

2. okay, dah habis download utorrent, korang pi lah cari running man yang korang nak tengok tu search pakai google.. Macam ni



Dah search google ken, lepas tu amek link yang paling atas sekali, contoh macam atas ni saya nak cari episod 167, lepas tu jangan lupe tulis ( Eng subs ) ekk sebab kalau tak nanti download video tu takde subtitle.. kesian korang tak faham Hehe 

3. memandangkan gambar dekat atas ni ade yang dibulatkan ken, tekan pade link tuh lepas tu tunggu sebentar, and then akan keluar page ni ...


tekan download torrent ehh :) 


click pada save ! 

4. lepas tu double click pada file yang dah save tadi...


5. nanti dia akan keluar macam ni ...


nampak tak, dia akan keluar mcm kat atas ni... tekan lah ok ekk ^^ 

6. lepas tu dia akan loading , tunggu lah sampai die habis download ekk, kalau dah habis jangan lupe tekan button stop ekk..



and then taraaa.... dah habis download! yeay ^^ ...

GOOD LUCK EKK KORANG! hehe

No comments:

Post a Comment