HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Sep 8, 2014

download movie, running man, drama, pakai uTorrent 2014

Assalamualaikum uolls, nah saya belanja lolipop satu kali, jangan berebut  
Hehe.. Terima kasih kepada readers yang sudi singgah blog saya yang cute lagi cantik ni. Eh? Okay saya dah mula merepek. Okay.. sebelum saya teruskan matlamat saya nak update entri kali ni, saya ada satu cerita yang sangat sedih. Harini (8/9/2014) saya baru balik dari kampung sebelah mak saya. Dapat kabar berita yang sedih, hari Sabtu (7/9/2014) Atok Jamil adik kepada arwah Abahtok (Ayah mak saya) meninggal dunia.

Saya sedih sangat, sebab saya tak pernah jumpa Abahtok saya, sebab arwah Abahok saya meninggal sebulan selepas saya dilahirkan. Hmm, untung abang saya dapat bergurau, berbual, dll dengan Abahtok. Saya ni? time tu saya bayi, kalau boleh nak jugak merasa apa yang abang saya rasa dengan arwah Abahtok. Tapi apa kan daya Allah lagi sayangkan Abahtok masa tu. Hmm

Lepas tu, sejak darjah 4 lah tak silap saya, saya panggil Tok Jamil ni Abahtok, sebab muka Tok Jamil sama macam Arwah Abahtok, maklumlah nama pon dah adik beradik, mestilah ade iras-iras dia. Saya panggil arwah Tok Jamil, Abahtok sampai lah saya dah besar panjang ni. Dan pada hari Sabtu, jam 7.15 petang Arwah Tok Jamil pergi tak kembali dekat Hospital Putrajaya.

Sayu tengok Arwah. sedih sangat, sebab saya tak dapat panggil "ABAHTOK" dah. 
AL FATIHAH BUAT KEDUA-DUA ABAHTOK SAYA :

- BAHAROM BIN MD DELI
- JAMIL BIN MD DELI


Hmmm... sudah sudah, (kesat airmata) 'Orang yang dah pergi jgn diratapi tapi jgn pula dilupai' InsyaAllah. Okay matlamat saya untuk entri kali ni, macam tajuk sekarang... Download movie, running man, drama, pakai uTorrent. Kakak-kakak and abang-abang, jangan pening. Saya nak tolong la ni. Relax. Sebelum tu! terima kasih banyak-banyak dekat Sis Siti and Adik Eyqa.. sebab comment, feedback. Jangan risau saya selesaikan ye...


FIRST STEP


BOLEH TAK REFER PADA ENTRI LEPAS,
MACAM MANA NAK DOWNLOAD UTORRENT

Alright kalau dah menjadi, dah beres download utorrent, just tekan run and next, next je.

SECOND STEP

Sebenarnya tempat paling best nak download movie, running man, drama, game, and video lagu (VEVO HD) serious senang sangat. Okay saya bagi contoh ekk... Jom loncat bawah


THIRD STEP

Makesure dia akan keluar Home macam gini............

*tangan gatal nak edit*

FOURTH STEP 

Search apa yang korang nak... serious tak tipu.... 


CONTOH SAYA MINAT GAME, SO SAYA SEARCH
GAME AND JANGAN LUPA TICK GAME BUKAN VIDEO YE? 

*Serious banyak gila pilihan, btw hati-hati nak download tengok berapa ramai yang SEED*

*check bahagian SE je... itu penting, takut yang lain tipu* k :> 

FIFTH STEP 

Download!!! 


NAK DOWNLOAD KENA TEKAN GET THIS TORRENT taw.

click Launch App teros... 

tunggu ia loading k 

dah complete keluar mcm ni, baru tekan ok.......


Okay awak dah boleh tunggu dalam beberapa jam, sebab utorrent memang lama, sebab tengok jugak berapa mb/gb awak semua download, terpulanglah k. Tapi saya warwarkan awak kalau nak download pakai wifi macam dekat kedai mamak ke, kat Mcd (Boikot) ke, kat KFC ke, kat mana-mana lah ye? Hehe... Semoga berjaya korang :D 

Kalau dah download and menjadi dengan cara saya, tolong comment bawah, saya boleh tahu apa masalah atau kejayaan yang awak dah dapat.. Huhu deal ekk? Jangan lupa k. Assalamualaikum semua ! 





2 comments:

  1. hi sweetie,

    akak dh try dan dah berjaya download english movies ikut step yang awk tunjuk... thanks a lot for the guidance. Cuma downloading process tu lmbt sgt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay... Alhamdulillah,, huhu sy tawu mesti boleh punye.. huhu.. Sama-sama akak Siti :D

      Delete