HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Nov 21, 2014

download movie, drama korea, muzik NOVEMBER 2014


Assalamualaikum wahai pembaca setia, harini rasa macam nak share lagi cara-cara nak download movie, or something similar paling senang nak download. Tapi sebelum tu saya nak ucapkan selamat bercuti untuk semua, yang pergi bercuti, hati-hati, yang tak pergi bercuti, tidur jom. Haha Joke, yang tak pergi bercuti tu, buatlah perkara yang berfaedah, macam saya buat ni (aceceh) bloggie ke, main game ke? jangan la main game Barbie, main la game mencabar, contoh macam The Walking Dead, Call Of Duty, COC maybe?, Tomb Raider 2013, ataupun Horror pc game. Amboi banyaknya nyah list kan game hehe. Oh ni nak cerita sedih ni, haritu saya ada ambil game dekat kawan saya kan, game The Sims 4, betapa excited nya saya bila game yang nak main tu dah ada dalam external hard disk saya. Bila balik rumah nak install, SAYA LOST SESAT DI TENGAH JALAN ! Time tu dah berpuluh-puluh kali rasanya install tak boleh. Sedih, tapi takpe nanti saya suruh kawan saya tu install kan dekat komputer saya. Haha. ok bye  



Oryte, haritu ada Cik Qila post dekat mini chat saya, yang dia nak download 'My Love From Another Star' huhu (x suka drama korea senanye) Meh saya tolong, sebelum tu terima kasih atas respon-respon awak semua di mini chat, tahniah yang berjaya, and yang tak berjaya sokay, saya tolong ressolve kan lagi ye? Masalah Cik Qila satu je, tapi sebelum tu make sure Cik Qila or somebody yang ada masalah yang sama, dah ada and dah siap download 'Internet Download Manager' ok? Kalau dah ada, bagus-bagus! Jom proceed, macam Cik Qila nak Drama 'My Love From The Star' tu tak kat KEngSub tak silap saya? Cik Qila google je senang. Tapi disebabkan saya banyak masa lapang ni, saya tolong Cik Qila googling ye. Saya jumpa yang ni, terus download ye Cik Qila  

Result 1 :


yang ni dekat KEngSubs, memang tak jumpa 

Result 2 :



So website nya www.dramacrazy.co and search lah drama yang awak suka. Ok? 

Yeah, cara download Drama dah settle. Now, saya proceed dengan movie, rasanya cara download movie saya dah banyak kali update. Tak apalah alang-alang dah update ni, saya update lagi lah ye. Untuk movie download bukan pakai IDM (Internet Download Manager) sebab susah nak jumpa movie download pakai IDM, kalau ada pun yang by part, bukan full length. Cara saya download pakai torrent, agak lama jugak nak download sebab tengok berapa besar saiz movie tu. Tibe-tibe pulak nak tekan download, dah ada Torrent belom? Kalau tak ada lagi pegi download dulu. Tekan sini. Kalau dah download, pergi tekan sini pulak. Sebagai Contoh, saya pirate search Ouija.  


Step:
1. Taip 'Ouija'
2. Tick Video
3. Hit Pirate Search
4. Loading ( Wait seminit ) 

makesuke awak semua tengok SE sahaja, sebab yang tu penting. Takut kalau-kalau ditipu pulak. Kung nak download movie tibe-tibe jadi file je. Huhu Make sure check dulu ok? Saya amek yang tu sebab saiz dia tak besar, and Okay sesangat, gambar dia sangat terang. Tak macam Cetak Rompak. Huhu   


OKAY BOLEH PROCEED 'GET THIS TORRENT' 


*tekan Launch Application*


Boleh download dah.... Time ni ambil masa sikit nak loading, so kena tunggu. 


Yeay tunggu habis download okay? 

Baiklah, marilah kita proceed ke lagu, actually lagu ni rasanya dah ramai reti nak download kat mana kot. Ni mula nak share favorite lagu saya ni hehe.. Saya minat One Direction, minat sangat-sangat sangat-sangat ! Nampak tak betapa saya minat sangat dekat One Direction, xpecially Niall Horan, saya Nialler okay, big fans kot! hehe. Saya minat One Direction dari Form 4 lagi senanya, tapi ken, mula-mula saya minat Zayn Malik, tapi sebab dia dah ade makwe (Perri perri tu) saya break dengan Zayn, saya amek Niall Horan (Hahahahahah Berangan!) Habiskan merepek kay, hehe. Oryte jom tekan sini.  

inilah Niall Horan... hahahahahhahahhahahhahaha. kbye


*taip nama lagu dulu*


*saya pilih pilihan nombor 2* 


*okay dah start download* 

haha.. finally habis dah terangkan lagu yup yup? rasanya semua dah settle terangkan ni. Hehe. Oh oh lagi satu nak share ni, saya ada minat penyanyi AF baru-baru ni. Haha minat sebab dia comel. Huhu Ewal nama dia, sejak saya nampak dia masuk AF, sejak tahun ni lah saya baru suka tengok AF hahahaahahah. Kalau tidak tak ada maknanya nak tengok Akademi Fantasia tuh. Not my favorite, just because nak tengok Ewal je. Haha 


Yang sebelah kiri ni lah Ewal AF 2014, tengok muka dia seakan-akan Moose Adam ken ken? Huhu... tu terus search image Adam, and gabung kan meletup.. Cuma hidung Moose mancong sgt macam anak mami. Taip Ewal comel gile!  Okay , Maharaja Lawak Mega 2014 dah mule, jom tengok. 







1 comment:

  1. pirate bay boleh guna lagi ka?

    kalau boleh jangan letak word verification. baru senang nak komen
    kalau takut spam jgn benarkan anonymous

    ReplyDelete