HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Nov 19, 2014

Happy birthday Umi !

Assalamualaikum.. Yey saya belanja cupcakes ke mari, sini sorang satu. ngehehe.. Eh eh macam kena je cerita ni dengan cupcake, actually entri kali ni ada dua story. Firstly about my mom, and second about my friends. Oryte, dah tentulah saya nak story pasal my beloved umi dulu, Hari ni 19/11/2014 ken ken,
Birthday umi saya taw. Hehe happy birthday umi, saaaaayang umi. Ini lah umi saya, yang suka nasihat (usually) and marah-marah saya. (hehe) Mak yg marah sebab dia sayang kita, mak yang tak marah kalau kita buat salah, itu tandanya mak kita dah tak kuasa nak marah, or maybe dia dah tawar hati.  Yang tu bahaya! hehe tapi saya dengan umi saya okay je, tapi yelah kekadang tu ada salah faham kan, tapi saya mesti mintak maaf balik! mesti! ini tak tipu and tak buat cerita, itu prinsip saya, sebab saya sayang umi saya.

Just For Nor Simah Binti Baharom


Happy Birthday umi..... Terima kasih atas segala-galanya... Love You So Much! 


Taknak story banyak2 pasal umi, nanti umi marah.. hehe.. Okay ler Entri yang baru pulak ni.... Story Mory baru ke?.. hihi.. Right now.. what sy nak cerita ni, kisah saya make up kan orang, sepatutnya orang yang dimake up yang teruja tapi sebaliknya? Why did I so excited......man? haha.. last two months dalam last raya macam tu lah, dekat rumah ada buat open house.  Actually saya memang sukahati jelah invite makcik-makcik (bff) kesayanganku huhu...  


Boleh kata banyak kali rancang nak buat open house nih. Asyik-asyik tak jadi, disebabkan  excused yang tak boleh nak dielakkan. So, last raya pon last raya lah, Janji dapat jugak merasa buat open house for this year. (Special k, last raya buat OH? Kau hade?) Oryte, berbalik kepada makcik-makcik (bff) kesayangan saya tu, dah di invite, up lagi, di pick up pulek, saya drive weh hehe. What so ever... Kawan beb! Buddies takkan terpisah. Apa yang paling miracle sekali terjadi time tu, SAYA BAWAK KERETA MY MOM. 
Gile lah, first time bawak kereta umi sorang-sorang. Selalunya bawak kereta my mom, 

-umi be like 
"bawak perlahan sikit, jangan bawak laju-laju. Laju-laju nak pegi mane? gi tesco
depan ni jee..... nanti kang tak sempat break... bla bla bla "    -hehe-
-saya be like
"....k...."

Betol lah......... hehe... Heaven dapat bawak kereta my mom weh. Ok i shut up and drive.  Yey, dah sampai di flat paling famous, "FLAT BELAKANG" elok-elok nama  Baiduri Pangsapuri, boleh pulak jadi Flat Belakang (Glamour uolls). Chop! Nama ni melekat sejak KPM Boranang ado.. So, student KPM yang create nama tu. kbye Saya pun parking kereta dekat bawah, dan terus mendaki rumah makcik ni, tingkat 3.  Agak r, sampai atas bukan setakat tulang kaki, tulang rusuk patah. (K gedik, penipu)  Haha.. gurau je, sampai atas temengah-mengah, maklumlah excited campo penat pe nak jadi nazira ni? rileks sudah en. hik 

"Assala... mu..alaikooooooooom.... huuuuuuuhhuuuh...." *kepenatan* Pastu ada sorang makcik keluar, makcik Liya. Okay, tawu tak saya daripda mengah-mengah jadi diam sebab tengok muka orang tu baru bangun tidur? Watdeheng? 
So,


-saya be like
"Popet popet.... pegi mandi cepat.... popet popet.... tawu x dh kol berape ni!...
popet..popettttt" 

-Makcik2 sekalian be like
"......................hehe sorry nazira"



Nasib baik buat muka comel, kalau tak Popet-popet tak ke sudah. Pastu ken apa buat saya sedih, makcik sorang lagi tak dapat ikut, si Makcik Aiza. Dia demam. Hmm kecewa dan hampa.... (Hehe gurau) takpelah nak demam nak buat macamana kan? *Lima tahun kemudian* Makcik dua orang tu pon dah siap-siap, siap selfie lagi. Okay bab selfie takpe, sebab saya pon join sekali. Jangan selfie tak ajak saya, memang tak dapat dimaafkan lagi. Hehe kbye

Sebelah kanan tu Aiza.. Dia lah yang demam tu.. 


Lalu, bertolak lah kita ke rumah saya... yey... dah sampai.. *enam tahun kemudian* teros masuk dalam rumah. Masuk-masuk je, cousin saya Ijoy nama die, tersipu-sipu malu lalu ke dapur. Ehhhh gedik nya dia, mesti sebab dia nampak Makcik Yana lawa sangat ni. Haha Time tu umi masak sup ayam, masak lomak rebong berapi, karipap bihun (sambal kicap sebagai pencicah), karipap daging, pishball... ade lagi tapi tak ingat.


*10 tahun kemudian* kitorang dah pon habis makan, so pelagi, makcik Liya sebok nak naik atas, nak nengok bilik saya yang comel tu. Hehe *Perasannya* So dah naik ke atas tu, okay makcik-makcik sekalian dah macam detektif, semua benda nak diselongkar nya, haha macam budak kecik pon ada, bukak laci saya,
bukak almari saya, baring atas katil siap buat berenang lagi *Yang ni tambah* haha serious agak hyper makcik-makcik ni. Hehe tiba-tiba makcik liya nampak something something yang sangat wink wink kan mata dia.


* MY BAG MAKE UP *
Saya tengok muka dia, lepas tu tetibe dia cakap "nak?" dengan muka yang penuh sinis. Haha. LOL. Best friend kan? Saya pun bagi jelah dia nak guna sangat make up saya, tapi ... "Kau lah make up kan aku, aku tak pernah ada make up macam ni.. Ada pon mak aku yang punya.. Eh eh eh?" Liya ckp sambil buat muka tak comel. Hehe*

Saya pun make up kan dia, sambil make up tu, mulut dia ikot make up jugak tu. Biseeeeng je mulut dia, asyik tanya ni brand apa, bagus tak? Okay tak?  Satgi ada ada yang kene tonyoh bedak jadi hantu cina kang? Haha. Orang yang kene make up kan  ni kena sabar, tapi yang dimekap kan tu,  kena faham kesabaran orang yang make up kan tu. Hishhhhh

gambar hiasan

lama jugak lah saya make up kan, dekat 30 minit lah.. Kalau la saya buat tutorial make up, rasenye upload video nampak je 5 minit, padahal real dia, lebih sejam doh make up!  Hahaha... Jangan tipu wahai youtubers yang buat tutorial selalu, saya memahamimu!  Actually awkward sebenarnya saya make up kan orang, selalunya make up diri sendiri.. La ni kena make up orang, saya ni orang tangan kidal (TANGAN KIRI)
So, buat keje nampak sempurna semua sebelah kiri, bile nak make up yang nampak sempurna sebelah kiri jugak lah kan? So sebelah kanan maybe a bit mess lah.

#NashGrier&Skylynn

Saya paling tak suka, bila shading eye brows, PEHHHHH Susah and menguji tahap kesabaran orang yang make up kan tu. Lagi-lagi bile mata yang redup, actually mata redup kening dia macam takde curve so...
Orang yang make up kan tu kene curve kan. Hurmm (Susah jugak jadi mak andam ni)

But actually saya kidal yeh.

AND THEN WE ARE DONE !!!  


Ohhhhooooo nampak tak perbezaan nya, hehe... Pandai saya make up kan ken ken? Ken Liya ken? Actually mintak maaf lah liya, sebab picture kau yang selepas tu kau tak pakai tudung. ngahaha nampak pelik sikit... tapi dont worry, you look so fabulous!! Awum.. Hehe So lepas ni dah boleh make up sendiri, tapi seriously saya tak sangka saya boleh jadi Mak Andam uolls. Hahaha
 

Kepada readers, thankyou sebab sudi membaca ni. Penat ni menaip, hehe.. Okaylah saya nak sambung tengok movie, nak main game pc, nak tengok running man, sebab nak bayar balik semua yang tak dapat nak buat time study dekat kolej, hehe cuti semester lah katakan. Ok byeee

Again, to my mom, 
Happy birthday -nazira-













No comments:

Post a Comment