HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

May 2, 2015

Cara nak download The Return of Superman dll 2015

Tak lama lagi saya nak final dah. Sebelum final nak update belog, Sebab lepas final, rasanya saya akan busy, sebab nak kerja partime. Kalau dapatlah, kerja area sini je (Semenyih), kalau tak dapat tak mengapa (xdak rejeki). Cukuplah saya menjual topup skrg ni. Alhamdulillah. Nak update belog kali ni, nak ajak readers download The Return of Superman, or Runningman (Yang suka tengok realiti show Korea) and then just nak highlight kat sini 'saya nak final'. Wuhuu.

Ala, sedihnya tak dapat nak update belog sepanjang bulan ni, ececeh. Ajet ajet je. Macam lame bebeno final exam nye ye? Okay okay saya nak proceed pasal IDM (Internet Download Manager) Siapa yang ada IDM ni sila beri perhatian sekejap. Kalau korang ada IDM ni, ini hanya trial selama setahun kalau tak silap. Sebab saya pun pernah guna dulu, sekarang IDM saya dah expired. IDM saya expired dalam bulan Disember tahun lepas. Saya cuba uninstall and download semula IDM dekat filehippo. Dengan harapan dapatlah guna IDM balik, tapi malangnya tetap tak boleh pakai.

Lepas saya cari jalan untuk cara yang kedua, konon pakai IT lah kan, saya try download IDM cracked dekat torrent. Tak makan saman jugak, IDM suruh beli premium. Bila dah macam-macam cara jugak tetap tak boleh guna balik IDM so, saya give up. Malas nak pakai IDM dah. Hahaha. Saya pun cacing kepanasan and at the time rasa jealous ya amat dekat besfren saya sebab, dia baru je download IDM (Saya yang kenalkan IDM kat dia) IDM ken boleh pakai selama setahun. hmm hmm. And and lagi lah saya jealous bila nampak da download The Retun Of Superman and Runningman pakai IDM tu. Hesh. Sabo jele.  



Namun disebabkan tak puas hati saya ni tak hilang lagi, saya cari jalan lain. Usually saya download video The Return Of Superman dekat KEngSubs sebab tak besar quota download dia. Memandangkan IDM takde, saya belek-belek lah tengok dekat description bawah video tu. Tiba-tiba saya terasa bodoh sekejap sebab baca description dia. (tengok gambar kat bawah ni, yang saya highlight petak). Saya cakap saya terasa bodoh, sebab selama ni saya hanya ada google chrome sahaja, tak nak guna lain. Tapi dalam description tu dia highlight kan Mozila Firefox. So, saya pon download lah Mozila Firefox. Lepas saya dah download firefox, tengok gambar-gambar dekat bawah ni. Boleh faham sikit ekk.

Lepas dah download Mozila Firefox, search Mozila Firefox Apps.


Selepas itu, tekan pada add-ons for firefox- Mozilla. Bila dah tekan, pergi pada search taip yang ini (video downloadhelper)



Pastu klik install..


Okay jom download The Return of Superman episod 74. Tengok atas, korang akan nampak hint bubble biru kuning merah floating. Hah, tekan pada bubble tu. Then akan keluar video yang korang nak download, buatlah pilihan sendiri berapa quota korang nak download ye. dah buat pilihan tekan bemtuk tambah (+). umm, Tapi saya syorkan korang download yang 399mb ke bawah. Sebab kau download atas 4mb rugi pulak wifi korang nanti.



okay, dah buat pilihan? tekan download ekk. Lepas tu korang save.





Dah save tunggu lah sampai habis download, lepas tu dah boleh la download Running man pulak ke, tak pon download TRS (The Return Of Superman) episod lain ke? Okay enjoy tengok video tu ye! Good luck. 


2 comments: