HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

May 25, 2015

Family Day 2015

Weh seronoknya seronoknya... 
Nak pergi bercuti, asyik duduk kat rumah je. 
So Jumaat baru-baru ni have fun dengan family, family day untuk staf Universiti Malaya 
Jabatan Kimia. actually ni perasaan sebelum nak pergi.

Sebenarnye penat tak hilang lagi ni. so disebabkan kat kepenatan, kemalasan turut ada (eceh..) 
apa kata saya belanja gambar je?
 seronok dapat bercuti dekat Swiss Garden and Beach Resort, Kuantan Pahang. 
sebab memang tip top, 'i bagi 5 poin 5 bintang'. 

Hah nampak tak saya bagi lebih o.5 bintang. Memang patot kene bagi lebih sebab hotel dia complete, cantik, service pon terbaik. Xpecially time makan. 

Dalam sejarah, sepanjang family day tahun-tahun yang lepas, ini lah hotel yang paling best saya pernah rasa. Makanan dia boleh dikatakan FOOD PORN. 

haa, dapat rasa tak kesedapan nya? Tak eh? (buat-buat rasa jelah) Kalau tak jugak, korang pergi la sendiri Swiss Garden. haha.

Lepas tu kan, saya nak cerita jugak. Firstime saya pergi family day, saya tidur kat hotel sorang-sorang. wuuu... beraninya nazira ni kan kan? Haha. Berani apanya, tidur 2 malam pon sambil lampu terbukak, tv terbukak, tv terbukak tak kesah lagi. Ini channel disney yang dia bukak. Haha.

Malam pertama (what?) tidur sorang-sorang, perasaan seram jugaklah. Tapi disebabkan saya bawak alternatif, 

maksud saya, saya ada bawak laptop, headphone, time dah dekat-dekat ngantok tu. Saya bukak laptop pastu, bukak lagi tv (channel disney weh) biar biseng satu bilik tu. Haha.

Sebab saya taknak dengar bunyi sepelik-pelik cerita seram dalam filem-filem melayu endon ni. Ahaha.

nampak tak saya ni terlebih tengok cerita seram sampai terbawak-bawak ke realiti. ceh!






Boleh katakan bosan lah jugak pergi ke sana, sebab tak ada kawan sebaya der. sedih. aktiviti paling kerap nak buat time bercuti, spentime dekat bilik, makan2, dan main pasir.




bilik 8332
Ini lah rupa bilik yang saya tidur sesorang. (bajet berani) Parents saya stay dekat tingkat 4, 
bilik saya tingkat 3. Dekat lah jugak kalau nak jenguk diorang. Haha. So 
apa lagi kalau dah duduk dalam bilik sorang-sorang. meh selfie meh. 


 comel nya dia ni.

So start dinner on our first day arrived, pukul 6.30 petang tak silap. 


my mom

Ni nampak je makan sikit, sebenarnya banyak dah ditelan. Ehem. First food they serve for us, memang best, redilicious tho. sumpah. 

Taklimat selepas first dinner. Start dalam pukul 9 and bersurai pada pukul 10.

Awal habis sebab masing-masing kepenatan kan. 

So first day ending with tasty and delightful of foods actually. 
haha so malam tu tidur lena sangat. perut dah penuh.




Ni namanya saya tak ada kerja dah sebelum tidur. Nak selfie senanya, tapi sebab malas nak
capai tudung. Palagi selongkar bilik. Haha lepas tu jumpa ni. 

DAY 2 

'tidur lena gila makcik ni'
Bangun-bangun tengok henset, kemain banyak mesej masuk. Haha. 

Tak sedar rupanya saya ni dah besar (Maksudnya?) Saya dah boleh pergi trip sorang-sorang, dah ready nak pergi kursus jauh-jauh. Hehe. 

Dah boleh tidur sorang-sorang dekat tempat orang. Yey. Saya ingatkan saya tak berani. 

Banyak kali lah my mom ws tanya nak tidur atas, tapi saya tak nak. 

Katanya nak 'try tidur sorang kat bilik'.

So start the day with tasty and fresh milk. 


dapat cheese time breakfast. haha. simpan elok dalam beg. 

So, pagi-pagi dah turun pantai. sebab planning dibubar, plan yang baru. 

Pagi tu ade battle sand castle. ade 8 kumpulan tak silap. Best best best. 

And dalam kumpulan saya ade 4 family. 






bessssssssssssssssssssssst. tu je nak cakap. 

Lunch time. 




anak kawan ayah

Abang Hafizi *kawan ayah* 

hafizi: anak che mat mana?

ayah: eh tu haa ada. tengah pegang 'cucu'.

hafizi: aik bile masa pulak anak che mat kahwin? tak jemput pun...

ayah: *tersengih*

abang hafizi pon pegi kat saya tanya, anak ke? adoyai ayah ayah *geleng kepale* 

Tak sangka boleh pulak dia pecaya. Hah. 

Dah tu sepanjang family day asyik tanya mana anak? tak bawah turun ke. i be like ........................

Petang hari kedua, sebenarnya ada aktiviti best. sukaneka. Haha. 

Dulu-dulu waktu family day, time saya darjah 4, peh seronok gila nak join the game. 
Pastu malam dinner, asyik naik stage amek hadiah. wuhuu. 

Tapi sekarang, dah tua en, nampak sukan macam nampak apa je. kah kah. pemalas beno. 

Tapi saya masuk 1 game je, yang second game.


first game : sambut belon air *jer* (tapi saya tak terlibat)

second game : masuk air dalam botol pakai sudu (kau rasa?) 





gambar ni tak tujukan untuk abang hafizi. 

tuju sebenanye pakcik Hayazi yang kat atas stage tengah karok. Haha. 

Dah abang fizi duduk semeja pulak dengan kitorang. So, sorry terambil gambo abang fizi dengan anak nya. haha 

DAY 3

Okay dah nak balik dah. ala. kejap nye rase. Haha. 

Nak buat macam mana kan, 3 hari 2 malam je.





hari ketiga dengan pagi yang tak berapa nak cerah, mendung je. 

memang aktiviti pagi tu menarik, main layang-layang. (macam tak best je) 

Dengar mula-mula agak kebudak-budakan. tapi bila nampak yang main layang-layang sumenye bapak orang. HEHE nak join nak join. 

*suruh ayah pasangkan* 
yey 

finally dapat main layang-layang. 





so ending nya. amatlah happy. 
dapat release tension, dapat berdikari, dapat makan banyak, dapat macam-macam ah. 

Memang rugi lah kalau sape yang dapat pegi kat Hotel ni tapi tak pergi. Sebab hotel dia nice. 

lanje gambo*






No comments:

Post a Comment