HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Dec 4, 2011

Kasut sekolah saya cuma lap sahaja tak payah berus lagi, YEAY!

 huarrr... ngantoknye -,-
Haihh, tapi tetap gatal tangan nak taip nie haa...

Hye korang semua. Hari nie aku rajin sikit nak share pasal sekolah nie. Ehem ehem, korang ade kasut macam aku? takde doh HAHA! maybe lah kot ( cehh bajet ) . Sedap tak sedap tu belakang cerite, yang penting ken aku tak payah susah susah nak berus dok dalam bilik air cuci kasut. Lepas tuh nak tunggu kasut tu kering lagi ken? betol tak? itu yang paling aku malas, lagilagi kalau nak cuci ken kene hari minggu. Hari cuti ken orang-orang macam kite nie busy dgn hanging nye lg, dgn tido nye lagi. So, belilah kasut sekolah yang kulit ataupun PVC. Eleh tak kesah lah sume tu janji time kite tak buang dengan mase nak mencuci memberus tu.

will wear on 2012
 

Lagipon kalau beli kasut sekolah yang kulit senang sikit, lap je dah bersih. Lepas tuh tak kotor kalau kene tanah ke, tumpah air ke. Start sekolah kasi sarong jelah :D wee... Aku pun pelik sebab aku awal sangat beli kasut. Selalunye nak dekat tengkujuh baru aku beli. Tehee... Tapi alhamdulillah la jugak sebab dapat jumpe yang memang style fashion kasut yang aku nak. So, tak payah lah cari dekat KL lg. Just, kain sekolah, baju sekolah, buku sekolah, alat tulis je belum beli lg. Tapi tadi aku pergi Parkson Batu pahat, cari beg, tapi tak cun . Aku tak berkenan langsung. So, maybe cari dekat KL nanti.


-
-
-
-
-
-
-
-
-

Aku buat entri yang ini bukan nak berlagak, just nak share dekat korang. Manelah tawu sekolah korang boleh pakai kasut macam tu ke. Heleh, tiru je kasut macam haku ni, tak kesahlah . Memang susah sikit nak cari kasut PVC atau kulit nie. Sebab cume kedai-kedai yang special types je yg jual kasut-kasut sekolah kulit mcm atas tu ( aku punye ). Kire untunglah jugak aku dapat masuk sekolah bertuah nie ( SMK BANDAR RINCHING ) tak payah susah-susah nak memberus, just lap gune kain. Anytime pun bole


okay gambar tak ade kaitan
 
-
-
-

Another info  :

Umi dah sihat daripada demam :') I LOVE YOU UMI!!!

Nov 6, 2011

Daftar ChurpChurp lepas tu dapat income. Wah! Ini bukan main-main tapi betul-betul

Hyo Buddy 

Tengah kerjakah? tengah mencari kerjakah?

Korang bawah umur?
Masih bersekolah?

Jom cari duit dengan melenggang kangkong dekat rumah je. Aku hup-date post kali ni tentang CHURPCHURP. Apakah ChurpChurp? ChurpChurp ialah LamanWeb yang mempunyai income. Kalau tak percaya cuba bukak link tadi. Aku pun mula-mula rasa macam nak taknak je Sign in, tapi disebabkan GROUP EX-TREAM di Facebook, aku rasa macam nak daftar jugak, nak daftar jugak tuhuu~  

Pendaftaran anda amat diperlukan dan sokongan anda amat dihargai. Act, andai kata korang berminat sila-lah DAFTAR SEKARANG. Borang sentiasa menanti untuk pinangan dari korang . Income banyak, tak adalah susah payah nak menyerbu masok McD ke, KFC ke, Watson ke, Tesco ke, sebab nak Bekerja keras. Hahaha, tapi dengan ChurpChurp hanya Lepak di mana-mana, taip-taip, share-share lepas tuh duit mari

 So, jangan lepaskan peluang yang sudah terhidang :DD

-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-


                                                              Selamat Mencuba








Oct 15, 2011

Kan bagus aku dapat pusing balik jam waktu exam BI ritu?


Selamat malam semua~
Huhu… Sorry la aku demam-demam pun nak tulis entri ni... tehee~ 
Urm, due tige ari nie kan? Aku memang tak ada mood, lepas tuh asyik fiker pasal final exam je. Lagi-lagi subject Bahasa Inggeris, aku dah buat salah awal-awal lagi. Aku ingatkan section A tuh dia nak tulis pasal “speech” tapi sebenanye pasal “article”. Urmm

sekadar gambar contoh


Macam mana aku tawu yang aku buat salah dekat essay tuh? Haa… macam nie citernye, class aku kan tingkat paling atas, and then berdepankan tangge. Lepas tuh aku ajak Ainol pergi ke tandas sebab nak “cencen”. So, aku, Ainol dengan Sheila turun dengan menggunakan tangga tuelah.. class bawah ialah class budak form5, time tuh plak teacher yang handle class diorang. Teacher nampak kiteorang tigeorang, then teacher pun ape lagi mengamuk, teacher kate macam gini “hey! Sape yang suruh buat speech? Lain kali fahamkan soalan.! Siap kalau teacher masuk class korang nanti!!” , itulah kata-kata panahan pertama :’(

sekadar gambar contoh

Lepas teacher cakap macamtuh kan? Aku tersentap sebab aku dah salah buat, aku kan buat essay speech, lepas tuh teacher pulak marah-marah yang orang “bodoh macam aku” buat speech. Hurm, So, time tuh pun nak kencing pun asyik terbantot dan bukan rase macam nak terkucil tapi rasa macam nak menangis dekat situ jugak.
Aku terfikir juga nak merayu dekat teacher nak exam BI balik, tapi mana boleh! Kung teacher cakap aku bodoh bebeno pulak kung. Yelah, pandai buat salah , pandailah tanggung risikonya. Balik dari sekolah aku menangis-nangis, dan telahpun melafazkannya kepada umi tersayang. Dengan secare tidak terduge, umi marah aku cukop-cukop! Tapi bukan salah aku, salah paper tue lah! Apesal susah sangat!!! Aku kurung diri aku dalam bilik, nangis macam orang hilang suami, lepas tuh aku tertidur sambil didodoikan peluh sebab tak bukak kipas -.- hurmmm…


Kan bagus aku dapat pusing balik jam waktu exam BI ritu?
AKU TAKOD NAK TENGOK MARKAH BI NANTI !!!!! 

Apr 15, 2011

Selena tak jealous melainkan Justin Bieber yang menggatal !

hohoiii !!! kenape ade Justin Bieber, perlu ke korang minat dia sampai terjerit telolong dalam kelas. Meluat aku dengan bila kau sebut I LOVE YOU JUSTIN BIEBER, lepas tuh dengar lah lagu berkumandang dalam kelas, tak lagu baby, lagu never say never , tak pun macam-macam arh korang hafal tuh lahhh...


new image dia :DD


old image dia :| ( berbezakan muke dia ryte?? )


Haishhh,, pade aku macam bodoh lah if korang puja-puja dia macam orang gile.! haiyarkk! Pulak tuh si JB neh ade buat filem tentang diri dia sendirik!! wtf!! makin menggile budak-budak sekolah aku dengan gambar JB dekat fail lah, wallpapper dekat phonelah, lepas tuh! time koko mesti ade yang bawak phone dengar lagu si JB muke macam perempuan tuh =.= apak lahhhhhh~

Kalau nak bezakan dengan orang gile, agaknye orang yg normal tergile-gilekan JB nie paling kritikal! sanggup berhabis duit beli tiket semate-mate nak tengok filem si JB nehh ! iaitu NEVER SAY NEVER! pehhh! minat punya pasal sanggup tak makan time rehat dekat sekolah -.- pelik-pelikkkk 



Lagi satu si Selena Gomez boleh suke dekat si JB tuh, pelik gile doee -.- si Selena Gomez tuh comel, lawa, tinggi, memang tak ngam langsung dengan JB kot! Ape punye taste lah si Selena nehh,, tapi takphelah aku doakan diorang cepad BREAK UP :DD hhaa,, biarkan kejam asalkan dah lepas ape yang aku terbuku dalam hati nehh :DD kahkah!



Tiket kalau murah takphe , mahal nak mampus kot. Haishh,, maybe sebab aku tak minat si JB, if aku minat pun tapi takdhe lah sampai admior macam orang takdhe harapan je aku tengok doee... Aku cume minat dengan Taylor Swift, Selena Gomez, Bruna Mars, and then Kesha. Paling aku admior ! mestilah dengan Bruna Mars! lagu grenade tuh paling aku suke. Sebab memang terbaik doe :DD dah lah suare sedap, mantop!

Tapi yang baiknya tentang JB neh, dia tak mengejar populariti, tapi dah orang bodoh yang minat dekat dia. Nak buat macam mana, so Famous lah diaaa sampai lah sekarang. Aku tak minat JB sebab aku tak suke muke die yang tak maskulin langsung. Tak terserlah kejantanan tapi die serlahkan muke dia dengan keciri-cirian Keperempuanan kot. HHA! serious first time lagu die muncul dalam radio tuh, dengan lagu BABY! aku ingat kan perempuan yang nyanyi! tapi rupe-rupenye si JB!~ chooiii~ 
terkejut berok aku dalam kerete tuh -.-''

Tapi sekarang aku dengar cerite, muke JB dah lain ! berbeza! so, aku nak tengok jugak ape perubahan dia ! ternyate! memang dia betol-betol berubah, muke dia tak macam muke lembut dia yang dulu, tapi sekarang dia semakin handsome, semakin macho, charming!!!!!!!!! ARRRRRRRRRRR!!! naik gile aku tengok muke die bile aku search Justin Bieber Never Say Never! HAHAHA! sumpah handsome gile!



Dalam satu live dekat OSCARS party, seorang wartawan telah menanyakan sesuatu tentang hubungan dioranglah. And then Selena Gomez menyatakan " Kami memang masih lagi bersama, memang saya tak akan cemburu jika Peminat-peminat ribuan Justin menciumnya, melainkan Justin sendiri yang inginkan tersebut barulah saya bertindak dan memang nak kena ", sambil memandang muke si JB yang tersengih macam kerang busuk! HHAK! hoping diorang kekal sampai bile-bile :DD