HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Sep 27, 2013

Program Peers KPMB

Assalamualaikum semua readers :)
Hari ini saya update dekat rumah. Yeay yeay, terubat rindu jumpe umi saya yang tercinta. Hehe. Tapi saya sampai rumah semalam malam lepas solat Isyak, tapi ken... sebelum saya balik semalam, saya dengan Adila, Yana pergi main frisbee dengan badminton sekali. Best sangat-sangat, habis berpeluh satu badan. Puas hatilah jugak berpeluh sebab masa tu baru lepas makan. Biar bersenam sikit hehe.












Gambar sikit je tak banyak..... banyak pun gambar kitorang -__- hehe


Ni time Program Peers dekat kpmb. Serious best ^^ Haha, macam time orentasi pulak rasanya, buat group , lepas tu macam-macam aktiviti diorang bagi. Memang best sangatlah. Kitorang dah lah satu bilik, lepas tu waktu program peers ni pon satu kumpulan. Hahah, memang meletup kebaboom lah cite dia. Tapi aktiviti paling saya suke final aktiviti, aktiviti dia ala-ala wataniah. Mula-mula terkejut jugak ken, lampu tutup semua, lepas tu fasi Khairi atau digelar Osi Khairi terjerit-jerit marah kat kitorang. Seram jugaklah masa tu...

Setiap group akan dapat satu bahan, ada cat, kain putih, marker pen, tape, byk lagi lah.. kumpulan kitorang dapat marker pen. Osi Khairi suruh kitorang buat enam tompok perairan.. tak silap lah bunyi nye ebih kurang mcm tu (maklumlah dah tua) hehe.. Dah lah marker tu takde dakwat dah, nak tulis apa pun tak tawu. sedih T.T dan seram ? (tak takut, takut dengan Allah je) Lepas tu tibe-tibe!! Ada sorang budak ni, nama dia Najib, dia kena tarik keluar, time fasi-fasi tarik tu, peh! garang lepas tu ganas kot.. -____- hmmmmmmm tak tertelan air liur dia buat canggitu.. Lepas tu ramai jugaklah dia tarik, setiap kumpulan dia tarik sorang.. Tapi masa tu tak terfikir pun apa yang kena buat.. and then ! tak terfikir pun yang sebenarnya kitorang kena buat logo KPM secara bergabung... haihhh...

Terbaiklah fasi peers kpmb ni. ^^ seronok habis, rugi lah sape yang tak pergi program macam ni. Hehe Oklah nak buat keje sikit. Assalamualaikum lain kali saya update lagi  bye

Sep 15, 2013

Balik Kampung Brisu

Assalamualaikum readers, awal betol saya nak update ekk. (Jam 6.35 pagi nieee) Hehe, dah kenapa saya nak update subuh-subuh nie ekk? Haha... Tak salahkan nak update pagi-pagi macam gini, baru syok, sejuk je, nyaman, senang nak dapat idea nak tulis kebende kat sini.

Saya sebenarnya dapat cutilah untuk 3 hari SAHAJE (Kenape sikit sgt cuti????) Daripada hari Jumaat sampai hari Isnin. Maklumlah hari Isnin ken hari Satu Malaysia, so extra satu cuti je *.* hmmmm... Lepas tu, hari Sabtu saya dengan satu family balik kampung Melaka, dekat Brisu. Mula-mula rasa penat jugak, sebab baru balik kan? lepas tu banyak assignment.. -__- tapi terpaksalah ikut balik jugak, sebab ayah kate tidur dekat sana untuk semalam. Hari ahad dah balik sini (Home sweet Home)
nyam nyam! dap dap!

yaensong matakaji semartilom!

Terasa paling bahagia balik kampung bila ada PASAR ^___^ saya sebenarnya dah lama teringin nak makan LAKSAM :P Serious! Dah lame! tup tup, hari sabtu petang, pergi pasar ... Mule-mule tak ingat langsung nak beli laksam, tak tawulah macam mana boleh teringat nak cari laksam! Hahah, sekali jumpe daaa! (YEAY HAPPY GILER! wuhuuu) <-- Sakai -.-'


 Sempat lagi ayah amek rebung dekat belakang rumah, saya tak suka sangat rebung sebab bau dia peh -__- Ayah berani je nak amek rebung tu dekat belakang rumah padahal hutan belantare tu *.*


Balik dari kampung sempat lagi membeli belah dekat Mydin Seremban. Hehe, maklumlah, dah sebulan lebih, beli barang untuk saya pun ada jugak dalam gambar tu.. Nampak tak? kalau tak nampak pendek umo! Hehe... Joke, Hah! lepas tu sempat jugak bawa balik Ole-Ole dari kampung, Hehe.. Iaitu BANTAL GERGASI UPIN & IPIN. hehe! Dalan gambar ada satu bantal je ken? sebenarnya ada dua ^_^ Hehe




Sep 9, 2013

Girfriends



Assalamualaikum kepada readers yang sudi nak baca. Sorry lah, saya dah lama tak update blog nie. Maklumlah sibuk dengar assignment.. (Ceh bajet byk assignment, padahal) harini sebenarnya dah 4 hari tangan saya tak baik-baik lagi taw :'( sebab haritu saya ada derma darah lepas tu ken, darah saya mengalir laju giler! itu tandenye darah saya CAIR! ARRR!!! Btw, darah kita darah O .. tehee..

nampak tak? peh gile sakit...


dari belakang (kanan) Lia Yana Saya Shira Adila 

hodoh semuanya (mhahahahhaha) 

with Adilah

Nurse yg buat tu sangat la lemah lembut sampaikan tangan saya lebam teruk dibuatnya, perghhh menyirap jew ngan nurse tu,,,nasib baik la cantik (cantik la sangat kannn). Terpadam sikit la perasan amarah,,huhuhu
Well first time experience bnda ni sangat la best walaupown ada la pahitnya sikit kannn, biasa la setiap bnda yg pertama kali kita buat mmg ada manis dan pahitnya. Ohh,,,ada story nii. Kesian kat sahabat saya yg nak menderma darah tapi x dapat sbbbb........ X CUKUP UMUR!!! HAHA...kesian kesian,,,muka dah excited nk pegi derma sekali orang tu x bagi,,,lawak lawak,,,

with Yana

( as adilah.."emmm dap nya" nazirah suka buat mcm tu. Aku ingt lawak2 je..rupanya natural beauty punya...hahhahaha...walaupon tak lawak aku suka gelak gak...suka hati la... )

Semalam ken kitorang rancang nak pergi Tesco, sebab niat nak keluarkan duit je. Cause Yana dengan Adilah dah kehabisan ongkos!! (pocketmoney) So, rancang punye rancang, saya tercakap dengan diorang, "Apa kata kite pergi Kajang, kite main bowling sekali hadap"... Finally, diorang dirasuk oleh aku .. (Muahahahahah) Kurang ajar kan saya ni? ajak orang menghabiskan duit.. Tehee.. Tapi ken ken, time naik bas, hujan pulak lebat gile! Turun bas, saya ni pergi gatal cakap nak turun dekat depan hospital kajang.. ( sesiapa yang tawu area kajang, korang tawula kot?) basah kuyop!!!!! woi!! Haha! berlari nak cari teduhan, tup tup jaoh lagi nak sampai ke bank! T.T huuuuuuuuuu... Sorry la korang ekk ^^''



nampak nih, sampai kasut koyak, lepas tu berkaki ayam T.T





yang tengah-tengah tu Syikin aka M :D



Ehem ehem, yang di atas original Adilah Ramle ye yang taip.. Hehe.. Sampai hati dia panggil kita mulut itik.... Fineeeeee.. -.- tak nak sayang Adilah! Haha! Tapi saya tak kisah pun pasal tu, sebab normal lah dengan kawan-kawan mesti kena terima kan? K lah sampai sini jelah update blog, adalah masalah sikit happen kat sini. Bye Assalamualaikum



with Shira 

with Lia