HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Jun 30, 2013

KPM Bandar Penawar Johor i am coming :(

Assalamualaikum, hei si pembaca yang nak baca entri terakhir untuk bulan ini... (Terakhir??? Kenapa???) Hari ni pun hari last saya duduk dalam rumah (home sweet home) ni :'( Saya akan rindu kesemua yang ada dalam rumah ni, xpecially laptop pink saya yg saya tengah guna ni... Sebab umi tak bagi bawak kalau firstime pegi sana, yelah kenalah tahu macam mana keadaan dekat sana dulu. Lepas tuh baru boleh bawak laptop and bawak macam-macam.

(ku rasa mcm ni lah)

Saya ada jugak cari tahu pasal bilik yang bakal saya duduk dengan kawan baru... Katanya satu bilik dipenghunikan empat orang anak dara... So, maknanya saya bakal ada 3 orang roomates.. -,- Kay.. hopefully diorang friendly sebab saya ni mulut banyak bergurau.. Tak boleh diam nanti tak best..

KPM Bandar Penawar Johor Bahru ! IM COMINGGG !

Saya dapat KPM untuk jurusan diploma perakaunan. Cuak jugak nak pergi, yelah takut-takut yang nanti satu class semuanya pandai-pandai belaka. (Maybe?) Saya bukan malu tapi rasa AWKWARD?? Faham kan?? Saya tahu korang akan faham punya... Hmm.. Abang kata first masuk ni jangan diam, jangan sombong, tegur semua orang sebab nanti kita ramai kawan.. (Okay Abang! Thanks!)  :'( *Stillnervous*

(pesanan ni utk umi dgn ayah ^_^-)


Esok atau malam ni nak balik kampung Batu Pahat, sebab nak buat persediaan awal. Ayah kata hari rabu pukul 4 pagi dah kena keluar rumah. Nak tahu kenapa family saya kena balik awal? Hah! sebabnya dari semenyih sampai Johor, kan jauh pedalaman... So, ayah saya ambil cuti untuk 2 hari, Selasa dengan Rabu.. Nasib baiklah ada jugak kampung dekat Johor.. Dekat Batu Pahat.. (Area mana? Rahsia!) Kalau tidak -__- Kematu bontot duduk dalam kereta, dari Semenyih nak ke Johor Bahru..


Kalau dari Batu Pahat, atleast takdelah jauh sangat... Bolehlah sampai awal sikit kan.. Huhu :| Hmm Pasal barang-barang alhamdulillah, semua dah packed awal-awal.. Tinggal cuma nak beli shampoo, ubat gigi, sabun mandi, lepas tu kalau boleh saya nak beli kasut sukan dengan kasut jalan -,- kalau bolehlah.. Hehe (Kalau umi baca ni, mesti umi marah >< Hoho) Tapi tapi! pulak tu, beg kulit saya semalam, dah kotor tak boleh nak cuci T.T Abang saya buat! semalam waktu perjalanan nak balik rumah daripada PD familyday tu kan.. Ada la bawak balik sikit kuih bungkus dalam tisu. Yang abang saya ni pulak pandai bijaksana sangat! Pegi letak kuih yang dibalutkan tisu tu atas beg saya....... Saya bangun je dari tido -__- angkat kuih tu je..
BEG DAH KOTOOOOOR!!! :''( *Ni nak mintak beg baru la ni....*

Huwaaa!!! >< Takut... hmm (AKU KENA READY JUGAK!!!) Masa untuk aku berdikari macam orang lain!! Insyaallah!! :'D

Familyday dekat Corus Paradise Resort, Port Dickson

Assalamualaikum kepada si pembaca yang sudi nak baca ^^ Hehe.. Saya baru balik daripada PD, macam saya kata aritu... Familyday... Hehe, oklah haritu tergantung cerita pasal Familyday saya kan? Haha... Sebab kalau cerita awal-awal dah tak bestlah bunyinya kan? Okay, Familyday baru-baru ni dekat PortDickson... Saya dengan family menginap dekat Corus Paradise Resort... (Paradiselah sangat -,-) Ups... *tercakaplepas*


Tak tahulah kali ni hotelnya tak berapa nak best -,- JUST BORING sih.. Sorry to say... Kay tukar topik pulak, saya penat taip ni yang sebenarnya.. Hoho.. Actually Best lah jugak sebab dapat pergi bercuti dengan family ^^ dapat jugak hilangkan STRESSLICIOUS dalam kepala hotak ni kan? *_* Makanan dekat Hotel Corus ni sedap-sedap belaka.. Xpecially cake dia >< Peh peh peh! Sedap sangat! Memang master betol chef yang buat tu ^^ lepas tu sup campbell dia pun sedap :P *Perutbebunyi*
(Ni biliknya..... *NothingToDisplay*)
(Ni nametag Staf UM *UniversitiMalaya*)
(ku pegang payung dgn kuat sbb angin sebenarnye kuat tu -,- nampak je steady.. padahal..)
(Pantai buatan.. kot???)
(Yang ni anak kwn ayah, Hehe sempat main dgn dia time dinner ^^) 
*Mohd Qalish* Si Mata Bulat *.*<3

Yang sebenarnya kan, saya ada pergi pantai dengan umi ayah saya taw -,- tapi disebabkan mengidam nak berendam dalam air laut, so tak bawa handphone, tak bawak ipad, camera lagi lah -_- So, tak ada kenangan bergambar dengan air masin PD ni T.T .. *sop* Tapi takpe, cukup dengan gambar pemandangan yang comel-comel belaka yang saya upload, untuk korang feel what i feel >< *fuiyoo*

(Muka ku yg sakai... -_-)
(Umi yang kiri ni, berbual dengan isteri Pakcik Hashim ^^ *amboi..borakSakan!*)

 (Huwaaaar) -____- Hmm.. eh, korang korang! Saya mengantuk ni.. Cukup lah hek dengan gambar dengan bebelan dekat atas ni ek? ^^ Sebab mata kita dah mengantuk, mana taknya.. Update blog tengah pagi-pagi buta ni *.* Hehe... Selamat malam semua, Assalamualaikum....

Nazirainfo: Rabu ni T.T ( 03 Julai 2013 ) Saya dah nak pergi KPM Bandar Penawar Johor :'( Ready or not?  (TAK SURE!!!!)




Jun 27, 2013

esok kan saya kan nak pergi kan Familyday kan!

Assalamualaikum kepada yang sudi membaca belog tercinta saya ni. Hehe... 'Kenapa ku happy teramat-amat nih? Ishh' Saya tengah happy ni, sebab esok kan saya kan nak pergi kan Familyday kaaann... >< Tak faham? Ok ok, haha.. Esok saya nak pergi Familyday! Serious tak sabar sangat dah ni! Tapi happy harini kena berpada-pada ^^' almaklumlah bak kata orang tua-tua. ' Jangan suka sangat, nanti bertukar jadi duka ' Huishhh... taknak nek taknak! nak happy-happy, ok ok ! tak over dah! *merepeksorangsorang*


-see muke happy-


Esok Familyday pergi naik kereta je.. tak payah naik bas ^^ Sebab!!! Dekat jerrrr... Dekat sangatlah... Dekat gilerlah... (Dekat!dekat!Dekat mane!?) Hehe.. Dekat Port Dickson jer, kalau ayah saya yang tercinta bawa kereta, ok 1jam pon dah boleh sampai ^^ "Amacam! Ada sapa-sapa nak race dengan bapak gua?!" Eh, gurau-gurau! >< Ayah kita pandu cermatlah! Haha...

Port Dickson dekat area mana?? Ups dirahsiakan! Mana boleh bagi tahu, saya sendiri pun tak pernah pergi, mana boleh update pasal hotel yang saya nak pergi tu.. Tak syok kalau dah cerita.. Tunggu lepas saya menginap 3hari 2malam and then melantak makanan dekat sana! Haaah! Lepas tu baru boleh cerita ^^ Okay tak okay?? Okay kan... (Bunyi Cengkerik) Tapi harap-harap hotel kali ni cantik, bersih, besar, tak suram, taknak bilik yang berpemandangankan jalan raya -____-'' Actually, Familyday yg sebelum-sebelum ni kan, family saya ada lah dua tiga kali, dapat bilik yang berpemandangankan jalan raya, rumah kedai, ada sekali tu! Dapat pemandangan HUTAN yang sangat-sangat TEBALLLLL... (Apa perasaan anda?)

Sooo, hope sangat-sangat! Dapat bilik yang berpemandangan pantai, yang biru, nampak awan biru (Bukan sekarang musim Jerebu ke?), nampak orang main Jetski, nampak orang pakai bigini (Astaghfirullahalazim!) ^^ Harap-harap sangat! Tapi yg sebenarnya family saya dengan saya sekali, tak kisah sangat kalau dapat bilik yang tak best (mukaFake!) yelah, nak buat macam mana kan? dah tu bilik yg dibagi, duduk jelahh.. -.-

Btw nak bagi tahu, saya have 5 days more nak prepare ape-ape bagai ^^ before stay dekat KPM Bandar Penawar, Johor Bahru ><

Jun 26, 2013

Trailer of This Is Us by One Direction

Assalamualaikum! Kepada pembaca dan xpecially for peminat-peminat One Direction! Tawu dah korang mesti tertunggu-tunggu Filem dari One Direction en en? Macam saya lah ^^ Tak sabar tawu tak! Tapi lambat lagi keluarnya, tak silap 30 OGOS 2013 >< hmm.. Saya tengah belajar, memang harapan nak tengok! nak download! T.T takpelah... Nanti dapat tengok jugak en...



 Ok atas ni ( Trailer of This Is Us by One Direction ) Please watch This! :D Thanks

Jun 24, 2013

Demam, batuk, selsema, dan sakit mata

Assalamualaikum pembaca. Rasanya saya dah lama tak tinjau blog saya, HACUM! (Alhmdulillah) hmm.. Saya dapat demam ni, sakit-sakit badan dah ni. Tapi saya kuatkan lah jugak semangat nak update blog, ini pun dah hari keenam, boleh jadi seminggu demam kalau esok still badan panas. 

Orang kata, Allah bagi penyakit sebab nak hapuskan dosa silam kita sedikit demi sedikit. :') Jadi, kena sabar menghadapi demam dengan keadaan dekat luarnya lagi (Jerebu) Allah nak uji kita ni, Allah nak kita sabar. Esok, Masjid Negara nak buat solat hajat, mintak hujan turun lebat ;') Actually saya pun buat jugak dalam diam.. Sebab saya terKENA (Demam) !

Oklah, saya sakit mata ni, tak boleh lama-lama taip, karang pening, takde sape tolong... diri sendiri kena buat -_- Ok Assalamualaikum

Jun 16, 2013

I want a new backpack please

Assalamualaikum kepada pembaca yang sudi nak baca blog saya kay ^^ Tadi lepas dah godam pc, godam google, pastu kebosanan.. Bosan tahap kritikal taw.. Saya ni jenis suka menaip so, berbelog lah cite die kan..Hehe.. Korang nak tahu tak apa yang saya godam pc godam google sume tu? Hehe.. Ni haa saya ubah theme windows 7 kepada windows 8 tapi just tukar scheme jer. Tapi sebenarnye saya cuma nak try buat laptop ala-ala Mac jer, nak try la mule-mule, yela disebabkan kempunan nak Mac, so VAIO jadi MAC ape salahnye kan kan?? ^^ hehe.. tapi bile ternampak theme windows 8 (RAMBANG MATA) , Wah Wah! Ade chan!! >< BERTUKAR! (Atomeeeen)

Cantik tak? Cantik en :3 hehe.. kite bangga nie >< (JANGAN BERLAGAK)

Okay okay.. dah taknak cerite lagi pasal komputer hebat saya ni >< *puih* Saya nak kongsilah sikit tentang kehidupan saya dekat korang (yang bacalah) Besok saya kena pergi check up. Check up sebab, tak lama lagi saya dah nak masuk KPM (Kolej Profesional MARA) dekat Bandar Penawar, Johor Bahru. Alangkah jauhnya dan betapa jauhnya dari semenyih??? -_- hmmm... Boleh kematu Punggung... Hahaha.. Tapi nak buat macam mana, dah KPM bagi dekat sana, follow jelah..

Cuma saya rasa pelik-sepelik peliknya, saya tak rasa excited pun nak pergi KPM ni. Maybe -,- sebab tak masuk lagi, sebab tu rasa tak excited langsung, sebaliknya terasa nervous plus menggelabah plus menggelak (Eh, tibe-tibe pulak gelak, GILE) hmm.. Sebab tu la saya rasa saya ni pelik. Sebab berita yang sepatutnya saya rasa BEST! BANGGA! BERTUAH! cause dapat masuk mana-mana daripada kawan-kawan yang sebaya dengan saya tak dapat masuk mana-mana kan? *Aku ni tak bersyukur ke?* Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah :')

Menghitung hari nak masuk KPM ni sebenarnya, just a week left now... I shall get ready for it.. Hurmm.. Done done! taknak rasa tak happy nak pergi KPM, ieya happy! ieya happy! Woohooo tak sabar nak masuk KPM! woohooo!!!! (FAKE FAKE FAKE) Terasa rindu nak belajar, gelak, lepak, jalan-jalan, berbual, gossip, kacau Shila, :'( Sumpah rindu sangat dekat diorang. (Baru sekarang nak rasa rindu ke?) Ingatkan nak ajaklah diorang keluar sebelum saya pergi sana kan, lepas tu plan nak belikan present untuk Ainol, tapi rasanya -_- BUSY.. (Busy ke?Buat ape?) Hmm

Oh! Saya teringat time saya dengan BFF saya dalam kelas, rapatkan meja, sebab time tu memang guru-guru semua tengah buat mesyuarat tergempak.. agaknye lah kan? Hehe (memandai) Kitorang duduk ramai-ramai tetibe Shila cakap "Kalau kita dapat mana-mana U, kita masuk U yang sama erk kalau boleh?" Okay serious! Time tu semorang (Satu kelas) diam, SEBAB -,- Shila cakap kuat-kuat........... .... 5 saat kot terdiam >< Sumpah gelak kaw-kaw lepas tu.. Haha (RINDUUUUUUUUUUUUUU)
Ups >< Ada orang tu tweet perli saya lah! Dia tweet, 'Orang rindu pakwe dia rindu kawan.. Kesiannya' Hekeleh, sape awak nak judge orang LOL -,- BUSY BODY.. Ingat bagos ke tengah belajar ada pakwe-pakwe ni, tak bagus! -,- Buang masa, buang kredit, buang air mata, buang duit................... (Eh?)

Okay Tamat.. Eh Eh! Tapi tadi kan, saya google backpack taw.. Fulamak! Rambang mata kooot... Dah berkenan yang atas, scroll bawah lagi, berkenan lain lagi, scroll lagi ke bawah! Berkenan pulak yang lain.. Sampailah, ada cahaya menyinari di mata macam BERSINAR-SINAR (silau mata!) Ni haa beg ni CANTIK (Tengok bawah ni)!!! Apa lagi, right click, save! lepas tu saya panggil umi, umi buat muka macam ni -_- dan berkata "Hemmmm" Okay aku faham _'_ (Nothing To Display)

i really love all of them >< Seriously rambang! oh rambang! I cant choose! I want all of you!





Jun 12, 2013

Dah kena pandai berdikari

Assalamualaikum all readers (again... Ada ke readers??) Say Booo please..
Never mind lah, ada readers ke... tak ada readers ke, peduli apa kan? *gelakbesar* Lagi beberapa hari lagi orang Islam akan sambut bulan Ramadhan yang mulia :') Hehe, kepada sesiapa yang still lagi tak ganti puasa, cepat-cepatlah ganti puasa, ingat dosa! (Nasihat...) Tapi.... Yang tak seronoknya bulan puasa tahun ni untuk saya, sebab... saya dah kena duduk hostel, puasa dekat hostel, kena berdikari.. Saya tak ready lagi neh kot -_- pulak tuh, jauh giler... JOHOR BAHRU? fine... "Dear KPM, tak boleh bagi jauh lagi ke???" hmmm...
Umi dengan ayah kata, tak apalah jauh pon, yang penting belajar rajin-rajin, jangan main-main. Ni nak amek
diploma, bukan SPM... ( Hehe... baik umi! baik ayah! ^^ )

sape ni?Haha... Gambar Hiasan LOL 

-"Disebabkan belajar, disebabkan nak ada diploma, disebabkan nak ada degree (Insyaallah), *amboi byknye disebabkan* kita kena tetap mengalah and then, prove it yang kita boleh buat.. Tapi... Saya tak pernah rasa hidup dalam asrama, abang aku pernahlah.. 'Aku??' *suram* Tak apalah, aku akan cuba, (mana boleh cuba dah! kena kuat jugak!) cuba untuk bergaul dengan orang lain -,- *aceceh..bukan aku ni peramah ke?* Hope, roomate aku tu nanti, friendly, humble, sporting :'| Risau kalau dapat roomate yang arrogant.. Insyaallah, Allah akan dengar doa aku :'> Hmmm... btw saya akan rindu bilik busuk aku, bantal kepam aku,
kerusi, meja, tv, redio, cermin besar, ikan gapi, nyamok rumah, bilik air, gayong buruk, kipas dah lame tak lap, tingkap nak skodeng rumah cina belakang... Semua lah rindu :'D haha..."-

ni lah bakul comel yg bakal aku guna nanti ^.^ hok! 

Okay! Dah ieya! Jangan emosi sangat, orang yang baca ni nanti meluat karang.. Hehe.. Fine! So, ni saya nak citer, saya dah beli dah Baldi, Bakul comel berwarna pink-pink ^.^ dengan siap gayung sekali.. Beli pun sebab nak ready je, manalah tahu dekat sana nanti berebot gayung, kang tengah sebok-sebok rebut gayong, terlondeh tuala, UPS! ALAMAK! Hahaha! *Aku gelak sorang-sorang* So, ibarat pepatah "Sediakan Umbrella sebelum Raining." tapi gambar Baldi dgn gayong tak payahlah tengok, ke korang tak pernah tengok rupa gayong dengan baldi? Haha LOL penipu besar la kan ^^ hehe

gambar ni lagi la, takde kaitan -_- hehe

Buat masa ni saya belum pergi check up Doktor lagi, maybe next week before pergi family dekat PD -,- Actually, ni kita nak cerita... Pasal family Day tahun ni la.. Ingatkan trip jauh-jauh, rupa-rupanya makin dekat. Baru nak excited pergi Langkawi, tak pon pergi Pulau Kapas kan.. TUP TUP sekali PORTDICKSON DAAA..... tapi... PD pon PD lahh, daripada tak ada kan.. Haha *KrikKrik* Tempat nak family Day ni saya lupa pulak nak tanya, tapi yang sebenarnya taknak ambil tahu pun sebab... Okay tak payah ulang lagi, faham sendiri lah kan kan? ^.^ hok

News: "Hey kepada peminat Runningman! Episod Runningman 149 dah keluar. So, korang dah boleh download okay? ^^ Enjoy!

Jun 9, 2013

Cara nak download movie, drama, atau RUNNINGMAN paling mudah?

Assalamualaikum Readers yang hebat!
(Ada ke readers ni? Pleaselah jangan perasan)
Terimakasih sebab sudi nak click link blog saya erk? Hehe, maklumlah blog saya ni takdelah menarik tapi sebaliknya comel sangat (Comel ke?! Eww) Harini baru nak update blog, padahal wifi P1 sentiasa setia terbuka.Haha, mana taknye, sebok dengan Twitturr (Naziramohamad) kite ni saje...

Okaylah, saya update blog bukan sebab nak tulis drama diari saya, hehe... Kali ni nak special sikit, nak ajar macam mana nak download RUNNINGMAN! Ada sesiapa yang stalker ni minat giler dengan Runningman??? And then terlepas dengan episod yang lepas-lepas? Meh! Saya boleh tunjuk ajarkan... :3 And then saya ajarkan sekali nak download Movie ke, Variety Show ke, Official Music video ke, yang HD! pon boleh... kalau nak paling cekai download, tak payah lah download HD *.* hehe... Meh saya ajar dari mula! Lets begin it!

1.  Paling penting korang mesti kene ada uTorrent.! baru boleh download movie yang gempak-gempak punye.... Kalau nak cari uTorrent senang je, ade je dalam filehippo ni. Tapi sebab saya baik sangat, tekan link yang dekat bawah ni.

  UTORRENT

Nampak tak yang saya arrowkan tu? nampak kan? tekan yang tu ya :) 


Kenapa saya nak awak yang nak download ni dalam filehippo? sebab dia hippo laaaaa... Joke! (tak kelakar la weh!) saya suruh awak download dekat filehippo sebab filehippo always menyediakan file yang latest (folder yang paling terbaru) Kadang-kadang, kalau download dekat tempat lain, ade yang kena beli aplikasi, ade yang kena tipu kan, so saya bagi yang THE BEST! (ceh! thebest lah sangat)

2. Okay! dah habis download torrent kan kan.. nanti korang akan dapat folder macam dekat bawah ni. Tapi ada yang dapat folder berlainan kan, meh tengok bawah..

(gambar1) : Ada yang dapat macam ni kan? :D 

(gambar2) : Ada yang terus dapat macam ni kan? :D 



3. Kalau lain jugak, tak kisahlah macam mana pun kan, RIGHTclick pada file uTorrent tuh macam ni...

RightClick macam yang saya tunjukkan tu, dalam kotak ungu tu...


4. Lepas dah run click next-next jer, sampailah korang dapat application macam ni ! ^^

like this! macam yang dua arrows tunjukkan tu.. hehe 

(Dah dapat macam tu, korang click pada app tu, dan dapat view dia macam ni ... mesti sama punya lah! takkan tak sama kot ken? >< Haha (Nak makesure sangat tengok bawah ni)
macam ni lah rupa file uTorrent tuh... hehe (Ape tah dia download ni) 

5. Okay, uTorrent ni kirenye paling pentinglah nak berdownload-download video ni, kalau dalam movie, kire macam uTorrent Main character (Watak Utama) macam Bradpit.. (Apa aku merepek ni?) So, dah ada uTorrent apa lagi! cari Runningman ar!!!! Jom!!!

Pergi dekat Laman web ni http://www.asiatorrents.me/index.php . First thing kena buat ialah! REGISTER! Kalau tak, memang korang tak dapek den nak nolong.... Hehe TERNogori pulak.. Register pastikan koang pakai GOOGLE EMAIL sahaja!! ulang perkataan! GOOGLE EMAIL SAHAJA!!

Tapi kadang-kadang korang jadi bengang jugak sebab payah sikit nak register ni ... Ada masa-masa dia boleh nak register.. So korang keep checking jelah ye...

Time saya nak download pun mcm ni jugak -,- Bengang giler... Grr tapi finally dapat jugak Register..
So korang kene selalu CHECK! 

( Kalau korang tak register dalam asiatorrent ni! Sumpah korang rugi sangat-sangat-sangat! ) Dekat bawah ni contoh lepas korang dah dapat Register (Yahhhhooo!Dapat register!) and then dapat log in, seriously korang boleh download DRAMA KOREA, MOVIE KOREA, RUNNINGMAN!, WE GOT MARRIED, SEMUA ADA DALAM NI! ) Tak percaye? meh saya tunjok ni!!! Saya ni peminat no.1 Runningman, so sanggop cari taw! (Krik Krik Krik, Tak ada sapa kesah pon?)

So, nampak tak? Runningman semua EPISOD! Untong tak untong ni??! Hahahahahah! *banggajap*

6. Okay yang ni pulak saya nak tujukan kepada peminat Runningman dan orang yang dah give up sangat and then dah bengang sangat sebab tak dapat nak register AsiaTorrent tu ken, Haha! Meh la, saya bagi lagi satu tempat paling mudah nak download yeh??! Click laman web bawah ni....

http://thepiratebay.sx/

*LAMAN WEB YANG NI UNLIMITED, KORANG BOLEH DOWNLOAD APE SAJE!! BEST TAK? SUKE TAK? KATA YEAY!!!*

Lepas korang click laman web tu, nanti terpampang depan screen korang mcm atas ni! ken ken?? 

Okay and then taip (    Running Man     ) <------------

Taip Runningman macam atas ni
( Lepas tu click Pirate Search ) 
nanti banyak keluar macam ni ken!? Hah! macam heaven >< hihi 

7. Okay lepas dah dapat macam atas ni, carilah, mana yang korang nak, tapi kene perhatikan berapa bytes, File dia jenis apa, and then paling penting COMMENT! taw! kalau tidak nanti tertipu, yeh?? ^^

check mane paling korang rasa puas hati lah ken... Contoh, saya nak yang dari atas no 2 tu ken.. 

(Korang click link yg disukai lepas korang dah belek-belek, mana yang better korang nak download... ikot kepuasan masing-masing yeh? ^^)
jadi macam ni en en ^^ check dulu ehh... 

Click pada ( Get This Torrent ) macam dekat atas nih 


Lepas korang tekan Get this torrent, nanti korang dapat message ni.... Jangan click Do Nothing, nanti memang betol-betol Do nothing -,- So..... Click Launch Application... So, nanti korang boleh Start Download!! Yeay ^^

Click ( Okay )  ^^ 

Taraaaa... Dah mule download tuh... Hehe... 

Nampak tak, gambar kat atas nih, gambar yang tengah download tu kan, atas Runningman tu, ada movie ken??? Haaaa, dekat Piratebay, korang boleh jugak download movie yang best-best.... Jangan risau, cara nak download same macam yang saya ajar tadi... So, sesiapa yang dah ada Torrent and then dah tawu mana nak cari, okay tahniah, saya nak ajar orang yang tak tawu.. Hehe... Bolehlah start tengok Runningman pakai laptop, tak payah tunggu dekat TV! Lambat >< Lama nak tunggu tiba hari nak tengok ken? Download, boleh repeat, boleh pause, boleh tengok balik.. ken ken??! HEHE

Okaylah, saya dah penat taip ni -,- naik bosan nak taip laju-laju ni... okay, selamat berjaya ^.^ Harapharap saya tolong ni korang boleh gunakan... hehe.. Assalamualaikum ....