HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Jan 8, 2013

Permohonan UPU 2013

Assalamualaikum all readers !
and good morning 
Hari ni first time update blog untuk tahun ni. Hehe. Betul-betul dah lupekan blog saya ni, sebab sebok dengan twitter kite ni je, mane tak nye? Haha. Sebelum saya nak inform pasal permohonan UPU 2013 untuk bebudak sebaye dengan saya, saya ade berite paling happy dalam hidup saya, tapi tak tahu lah untuk readers yang membacenye. 
Hari Isnin lepas, saya pergi TEST UJIAN BAHAGIAN I untuk ambek lesen. Alhamdulillah, lulus cukop-cukop makan. Betul-betul 42 markah saya dapat , time final question ken, saya dah jawab soalan tu tapi takut nak click TAMAT SESI UJIAN. Nak tawu kenapa saya takut? 
sebab semorang dah keluar dari bilik test, tinggal saya sorang-sorang
dalam bilik test tuh. Lepas tu saya fikir bukan-bukan taw " mesti aku tak lulus ni, habislah aku kene
repeat balik lepas ni! " dalam hati. Dah rasa cuak! macam tu saya pun semak jawapan yang paling 
saya tak confirm betul ke tidak. Soalannya berbunyi macam ini :

Yang saya petakkan tu yang melambatkan mase saya nak jawab! CONFUSE! saya confuse sebab dua jawapan tu nampak macam salah, tapi kene pilih satu. Mula-mula saya tick jawapan D, lepas tu ubah lagi, tick jawapan C, and then ubah lagi! tick jawapan D, saya pun tarik nafas dalam-dalam, tangan dah sejuk dah, lepas tu menggigil. Dah rase confuse macam tu, sayaa pon selawat, Alhamdulillah Chill sikit. Nak tawu tak soalan tu saya jawab apa? 
Saya tick jawapan :  C. Memperlahankan kenderaan  
reason : Masa memotong mana boleh perlahankan kereta, kalau perlahankan kenderaan, baik bunuh diri je dekat rumah, jangan menyusahkan org lain ken? -______________-
Then, dengan yakinnya Saya pun Click TAMAT SESI UJIAN. 
Mula-mula saya tak berani nak tengok Result die, " Hah! tawakal jela Ieya! " *Bukak mate* Tengok-tengok lulus 42/50 markah ! YEAY! Alhamdulillah sangat-sangat! Saya happy tak terhingge sebab tak payah repeat Test lagi, kalau nak repeat Test.... Abang kate kene masuk Ceramah 5jam balik. Peh! tapi pade saya kalau kene repeat saya tak kesah, sebab penceramah sekarang tak macam dulu, tawu membebel dan terus membebel. Penceramah saya okay, sporting je, buat lawak kaw-kaw taw. Haha.... Ini lah keputusan ORIGINAL Ya : 
ni Original taw, bukan tipu-tipu 

Okay lah, saya nak Bagitawu pulak tentang PERMOHONAN UPU 2013 untuk budak-budak yang baru MERDEKA tahun lepas ni.  Permohonan dah bole buat tapi setiap permohonan kene lah ade PIN KOD.
Kalau nak lebih detail lagi tentang Syarat-syarat permohonan UPU, boleh tekan sini. 

Tapi ape yang buat saya pelik en, Hari tu saya pergi bank BSN lah. Officer tu kata " Adik boleh beli PIN KOD selepas tarikh keputusan SPM keluar, sekarang tak boleh lagi " tapi mase tu saya tanya dekat sane tahun lepas, akhir bulan 11. Itu yang buat saya pelik sangat-sangat sangat. Maybe dah ubahlah kot, kalau tak kenapa dah boleh mohon kan? Okay kite fikir logik ye?

Kepade bebudak SPM " GOOD LUCK ! "

saya nasihatkan je : Kita nak mohon IPTA mana-mana jangan ikut kawan, sebab kawan tak akan 
tolong kita bila dia menang dan kita pulak kalah. Okay ? CAIYOK !..