HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Dec 14, 2014

Cara download movie pakai Torrent (NEW)

Assalamualaikum readers, hari ni saya nak update tentang torrent. Baru-baru ni Piratebay dah tak boleh nak guna. Saya pun try banyak kali, tapi tak boleh jugak. Okay, penyelesaiannya satu je, kalau awak semua nak download apa boleh je taip dekat google search. contoh saya nak download cerita 'We Are What We Are' horror movie 2013. Make sure awak semua taip macam ni;

download horror movie we are what we are by torrent 


Make sure awak kena taip 'by torrent' kalau tak taip, nanti macam mana nak download under torrent kan? Saya pun ada problem dengan IDM, sebab IDM dah baru. So kene purchase, kalau awak punya tak kena macam saya baguslah. Saya sedih tak boleh nak download pakai IDM dah. huwaa...


Kenapa saya highlight box yang atas sekali, ini dia yang penting ni. Saya tak percaya website yang lain, sebab bila nak download automatik dia akan keluar ads dulu, lepas tu suruh download itu lah ini lah. Tapi yang saya highlight box tu terbaik punya, makesure awak amek website Kickass.so, download dia lebih mudah and teratur. Awak taip apa je apa awak nak download, game ke, video muzik ke, software ke, mesti tulis 'by torrent' (wajib).


So, macam gini lah rupa Kickass.so, dah masuk website tu boleh lah click dekat download torrent. Kalau nak pastikan berapa saiz download, boleh tengok dekat description kat bawah, ada tersedia. Jangan risau. Lepas tu macam biasa lah, click download torrent, launch application, and click okay. Tunggu sehingga SEED. Okay enjoy ye? Kalau ada masalah chat saya. TQ  :>

Made a video for birthday girl

whoa lambat betul saya update blog, sebenarnya dari pagi tadi tak habis-habis dok typing tapi malam baru update. (Ngek betul) Oh Assalamualaikum pada readers semua, hari ini nak berspecial sikit update blog, maklumlah birthday girl mesti kena update ni. Hehe. Selamat hari lahir kepada Nur Fazliyana binti Noorzali, Amboi cek kak kita ni baru masuk 19 tahun, kawan-kawan awak semua dari awal lagi dah 19 tahun, hehe kawan baik paling bongsu la cite die ni. Okay meh story sikit apa surprise saya bagi.

Alkisah pada 13/12/2014,
"Eh esok birthday Yana ni, nak keluar macam jauh pulak lepas tu tak ada bajet nak naik bas, pastu train lagi." So suggestion dalam kepala nak edit video jelah. Edit video untuk birthday girl, Yana. So semalam dalam pukul 3 petang download lah software, lama jugaklah nak kena tunggu habis download. Dah pukul 5 tinggal lagi 80% tapi lepas dah habis download, tak tawulah apa yang gelabah sangat pakai software tu. Dah excited edit, tetibe bila dah edit nak save video tu. Video tu just intro, memaki hamun dalam hati bila jadi macam tu. Grr

 

"Dah pukul 7 ni, hurmmm ada lagi 5 jam je ni kalau nak wish nak send video birthday dia." So Alhamdulillah lah laptop memang dah ada Windows Live Movie Maker. So tak buang masa terus edit, lama jugak lah edit sampai pukul 9 lebih. Macam-macam idea fikir nak edit macam mana tapi yeay finally siap jugak. Hehe. Niat kat hati nak bluetooth ke phone nak send pakai Whatsapp je, tapi bluetooth sampai 10 kali pon tak masuk-masuk video. Hmm sedih sangat sampai dah pukul 12 pon tak dapat video yang dibluetooth. Geram gile. 

Akhirnya jalan penyelesaiannya, terpaksalah send video dekat facebook and pukul 12 wished birthday dalam whatsapp je, haishh tapi tak apa lah janji dapat jugak Yana tengok video yang saya sent tu. Terasa sangat relief yeay!  Nak tengok tak video tu? Korang nak tengok tak? Hehe. Okay jom tengok. btw thankyou membaca. Saya buat video tak hebat mana pun, cukup lah sekadar buat hati seorang kawan gembira (Amboi ayat kau?) hehe.. Assalamualaikum..


Nov 23, 2014

Download Running Man dekat KEngSubs

Assalamualaikum, oryte-oryte saya nak share and nak update sikit je. Saya nak bagitahu benda penting ni. Pagi tadi saya nak download Running man tapi tak boleh dekat KEngSubs, saya ingatkan memang tak boleh nak download tapi rupa-rupanya kena buka another server. Selalunya bila buka video Runningman dekat KEngSubs tu, automatik buka pakai server V.I.P kan? So tengok dekat bawah video, ken ada macam bawah ni, so klik pada VIMEO.


Ok lets proceed. Actually mula-mula kalau awak buka mesti jadi macam ni, pakai V.I.P server kan?



LANGKAH 1


LANGKAH 2 



LANGKAH 3



LANGKAH 4


Hopefully semua di atas membantu awak semua nak download running man dengan mudah and jimat quota internet awak semua ye, good luck! 

Nov 22, 2014

One Direction Next Asian Tour is Malaysia 2015


How amazing if 1D (One Direction) tour here, Malaysia. I've been waiting for this boys tour to Malaysia, but so far not just me waiting for them, even millions of Directioner fans from malaysia waiting for 1D to come  here and show us their fabulous group band. Yeah, Ive been waiting for 4 years maaan... for real! When did you guys tour in Asian country, but i wish when they going to hit at Asian Tour, please grab Malaysia! 

this article below, i got it from here .

2013

their new looking in 2014


KUALA LUMPUR : The current ‘it’ group of the entertainment industry One Direction will once again visit the region for their Asian tour next year.

For those from a different generation, One Direction is The Beatles for teenage children of this age.

The young boys - Liam Payne, Zayn Malik, Harry Styles, Louis Tomlinson and Niall Horan - have millions of followers all over the world. Their fans helped place 61 of their songs to the top of the popular music charts within three years.

One Direction is formed by music maestro, Simon Cowell after the group got third place in the reality TV show in Britain, The X Factor, in 2010.

This is the second time One Direction will be coming to Asia and Australia in the past two years.

In 2013, the group performed 25 concerts in major cities of Australia and New Zealand including seven nights in Melbourne on three differing dates during the first, the second and last week of October.

As the ticket were immediately sold out, the organisers had to add more dates to the concert due to its demand.

In their Take Me Home tour, One Direction had two performances in Tokyo which was their only stop in Asia. Therefore, this concert is highly anticipated by their fans.

But the story now is not on One Direction and their concert. The story is: why are international singers or groups not coming to Malaysia?

MY FIRST DIRECTIONERS WISH LIST :

One Direction Next Asian Tour is Malaysia 2015

#Onedirection #Directioners #Nialler #Hazzah #Harreh #LiamPowell #Zayner #Zaynperri #Zaynmalik #LouisTom #LouTomson #1DAsianTour #1D_Fans #Directioners_Fans #1Direction

Go follow them on TWITTER :

Last night Harry posted this on twitter : 



GO LISTEN THEIR NEW SONG :


"Msia loves you One Direction."

Segmen Blogwalking Sampai Penat

Assalamualaikum pembacaku, ehem-ehem entri kali nak share sikit ni, ada cik adik manis buat segmen paling santai ni. Jom kita hit Banner di bawah ini, blog daridapa Anis Nadhilah

http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2014/11/segmen-blogwalking-sampai-penat.html

Hit Banner laju-laju sebab tarikh tutup 30 November 2014

Nov 21, 2014

download movie, drama korea, muzik NOVEMBER 2014


Assalamualaikum wahai pembaca setia, harini rasa macam nak share lagi cara-cara nak download movie, or something similar paling senang nak download. Tapi sebelum tu saya nak ucapkan selamat bercuti untuk semua, yang pergi bercuti, hati-hati, yang tak pergi bercuti, tidur jom. Haha Joke, yang tak pergi bercuti tu, buatlah perkara yang berfaedah, macam saya buat ni (aceceh) bloggie ke, main game ke? jangan la main game Barbie, main la game mencabar, contoh macam The Walking Dead, Call Of Duty, COC maybe?, Tomb Raider 2013, ataupun Horror pc game. Amboi banyaknya nyah list kan game hehe. Oh ni nak cerita sedih ni, haritu saya ada ambil game dekat kawan saya kan, game The Sims 4, betapa excited nya saya bila game yang nak main tu dah ada dalam external hard disk saya. Bila balik rumah nak install, SAYA LOST SESAT DI TENGAH JALAN ! Time tu dah berpuluh-puluh kali rasanya install tak boleh. Sedih, tapi takpe nanti saya suruh kawan saya tu install kan dekat komputer saya. Haha. ok bye  



Oryte, haritu ada Cik Qila post dekat mini chat saya, yang dia nak download 'My Love From Another Star' huhu (x suka drama korea senanye) Meh saya tolong, sebelum tu terima kasih atas respon-respon awak semua di mini chat, tahniah yang berjaya, and yang tak berjaya sokay, saya tolong ressolve kan lagi ye? Masalah Cik Qila satu je, tapi sebelum tu make sure Cik Qila or somebody yang ada masalah yang sama, dah ada and dah siap download 'Internet Download Manager' ok? Kalau dah ada, bagus-bagus! Jom proceed, macam Cik Qila nak Drama 'My Love From The Star' tu tak kat KEngSub tak silap saya? Cik Qila google je senang. Tapi disebabkan saya banyak masa lapang ni, saya tolong Cik Qila googling ye. Saya jumpa yang ni, terus download ye Cik Qila  

Result 1 :


yang ni dekat KEngSubs, memang tak jumpa 

Result 2 :



So website nya www.dramacrazy.co and search lah drama yang awak suka. Ok? 

Yeah, cara download Drama dah settle. Now, saya proceed dengan movie, rasanya cara download movie saya dah banyak kali update. Tak apalah alang-alang dah update ni, saya update lagi lah ye. Untuk movie download bukan pakai IDM (Internet Download Manager) sebab susah nak jumpa movie download pakai IDM, kalau ada pun yang by part, bukan full length. Cara saya download pakai torrent, agak lama jugak nak download sebab tengok berapa besar saiz movie tu. Tibe-tibe pulak nak tekan download, dah ada Torrent belom? Kalau tak ada lagi pegi download dulu. Tekan sini. Kalau dah download, pergi tekan sini pulak. Sebagai Contoh, saya pirate search Ouija.  


Step:
1. Taip 'Ouija'
2. Tick Video
3. Hit Pirate Search
4. Loading ( Wait seminit ) 

makesuke awak semua tengok SE sahaja, sebab yang tu penting. Takut kalau-kalau ditipu pulak. Kung nak download movie tibe-tibe jadi file je. Huhu Make sure check dulu ok? Saya amek yang tu sebab saiz dia tak besar, and Okay sesangat, gambar dia sangat terang. Tak macam Cetak Rompak. Huhu   


OKAY BOLEH PROCEED 'GET THIS TORRENT' 


*tekan Launch Application*


Boleh download dah.... Time ni ambil masa sikit nak loading, so kena tunggu. 


Yeay tunggu habis download okay? 

Baiklah, marilah kita proceed ke lagu, actually lagu ni rasanya dah ramai reti nak download kat mana kot. Ni mula nak share favorite lagu saya ni hehe.. Saya minat One Direction, minat sangat-sangat sangat-sangat ! Nampak tak betapa saya minat sangat dekat One Direction, xpecially Niall Horan, saya Nialler okay, big fans kot! hehe. Saya minat One Direction dari Form 4 lagi senanya, tapi ken, mula-mula saya minat Zayn Malik, tapi sebab dia dah ade makwe (Perri perri tu) saya break dengan Zayn, saya amek Niall Horan (Hahahahahah Berangan!) Habiskan merepek kay, hehe. Oryte jom tekan sini.  

inilah Niall Horan... hahahahahhahahhahahhahaha. kbye


*taip nama lagu dulu*


*saya pilih pilihan nombor 2* 


*okay dah start download* 

haha.. finally habis dah terangkan lagu yup yup? rasanya semua dah settle terangkan ni. Hehe. Oh oh lagi satu nak share ni, saya ada minat penyanyi AF baru-baru ni. Haha minat sebab dia comel. Huhu Ewal nama dia, sejak saya nampak dia masuk AF, sejak tahun ni lah saya baru suka tengok AF hahahaahahah. Kalau tidak tak ada maknanya nak tengok Akademi Fantasia tuh. Not my favorite, just because nak tengok Ewal je. Haha 


Yang sebelah kiri ni lah Ewal AF 2014, tengok muka dia seakan-akan Moose Adam ken ken? Huhu... tu terus search image Adam, and gabung kan meletup.. Cuma hidung Moose mancong sgt macam anak mami. Taip Ewal comel gile!  Okay , Maharaja Lawak Mega 2014 dah mule, jom tengok. 







Nov 19, 2014

Happy birthday Umi !

Assalamualaikum.. Yey saya belanja cupcakes ke mari, sini sorang satu. ngehehe.. Eh eh macam kena je cerita ni dengan cupcake, actually entri kali ni ada dua story. Firstly about my mom, and second about my friends. Oryte, dah tentulah saya nak story pasal my beloved umi dulu, Hari ni 19/11/2014 ken ken,
Birthday umi saya taw. Hehe happy birthday umi, saaaaayang umi. Ini lah umi saya, yang suka nasihat (usually) and marah-marah saya. (hehe) Mak yg marah sebab dia sayang kita, mak yang tak marah kalau kita buat salah, itu tandanya mak kita dah tak kuasa nak marah, or maybe dia dah tawar hati.  Yang tu bahaya! hehe tapi saya dengan umi saya okay je, tapi yelah kekadang tu ada salah faham kan, tapi saya mesti mintak maaf balik! mesti! ini tak tipu and tak buat cerita, itu prinsip saya, sebab saya sayang umi saya.

Just For Nor Simah Binti Baharom


Happy Birthday umi..... Terima kasih atas segala-galanya... Love You So Much! 


Taknak story banyak2 pasal umi, nanti umi marah.. hehe.. Okay ler Entri yang baru pulak ni.... Story Mory baru ke?.. hihi.. Right now.. what sy nak cerita ni, kisah saya make up kan orang, sepatutnya orang yang dimake up yang teruja tapi sebaliknya? Why did I so excited......man? haha.. last two months dalam last raya macam tu lah, dekat rumah ada buat open house.  Actually saya memang sukahati jelah invite makcik-makcik (bff) kesayanganku huhu...  


Boleh kata banyak kali rancang nak buat open house nih. Asyik-asyik tak jadi, disebabkan  excused yang tak boleh nak dielakkan. So, last raya pon last raya lah, Janji dapat jugak merasa buat open house for this year. (Special k, last raya buat OH? Kau hade?) Oryte, berbalik kepada makcik-makcik (bff) kesayangan saya tu, dah di invite, up lagi, di pick up pulek, saya drive weh hehe. What so ever... Kawan beb! Buddies takkan terpisah. Apa yang paling miracle sekali terjadi time tu, SAYA BAWAK KERETA MY MOM. 
Gile lah, first time bawak kereta umi sorang-sorang. Selalunya bawak kereta my mom, 

-umi be like 
"bawak perlahan sikit, jangan bawak laju-laju. Laju-laju nak pegi mane? gi tesco
depan ni jee..... nanti kang tak sempat break... bla bla bla "    -hehe-
-saya be like
"....k...."

Betol lah......... hehe... Heaven dapat bawak kereta my mom weh. Ok i shut up and drive.  Yey, dah sampai di flat paling famous, "FLAT BELAKANG" elok-elok nama  Baiduri Pangsapuri, boleh pulak jadi Flat Belakang (Glamour uolls). Chop! Nama ni melekat sejak KPM Boranang ado.. So, student KPM yang create nama tu. kbye Saya pun parking kereta dekat bawah, dan terus mendaki rumah makcik ni, tingkat 3.  Agak r, sampai atas bukan setakat tulang kaki, tulang rusuk patah. (K gedik, penipu)  Haha.. gurau je, sampai atas temengah-mengah, maklumlah excited campo penat pe nak jadi nazira ni? rileks sudah en. hik 

"Assala... mu..alaikooooooooom.... huuuuuuuhhuuuh...." *kepenatan* Pastu ada sorang makcik keluar, makcik Liya. Okay, tawu tak saya daripda mengah-mengah jadi diam sebab tengok muka orang tu baru bangun tidur? Watdeheng? 
So,


-saya be like
"Popet popet.... pegi mandi cepat.... popet popet.... tawu x dh kol berape ni!...
popet..popettttt" 

-Makcik2 sekalian be like
"......................hehe sorry nazira"



Nasib baik buat muka comel, kalau tak Popet-popet tak ke sudah. Pastu ken apa buat saya sedih, makcik sorang lagi tak dapat ikut, si Makcik Aiza. Dia demam. Hmm kecewa dan hampa.... (Hehe gurau) takpelah nak demam nak buat macamana kan? *Lima tahun kemudian* Makcik dua orang tu pon dah siap-siap, siap selfie lagi. Okay bab selfie takpe, sebab saya pon join sekali. Jangan selfie tak ajak saya, memang tak dapat dimaafkan lagi. Hehe kbye

Sebelah kanan tu Aiza.. Dia lah yang demam tu.. 


Lalu, bertolak lah kita ke rumah saya... yey... dah sampai.. *enam tahun kemudian* teros masuk dalam rumah. Masuk-masuk je, cousin saya Ijoy nama die, tersipu-sipu malu lalu ke dapur. Ehhhh gedik nya dia, mesti sebab dia nampak Makcik Yana lawa sangat ni. Haha Time tu umi masak sup ayam, masak lomak rebong berapi, karipap bihun (sambal kicap sebagai pencicah), karipap daging, pishball... ade lagi tapi tak ingat.


*10 tahun kemudian* kitorang dah pon habis makan, so pelagi, makcik Liya sebok nak naik atas, nak nengok bilik saya yang comel tu. Hehe *Perasannya* So dah naik ke atas tu, okay makcik-makcik sekalian dah macam detektif, semua benda nak diselongkar nya, haha macam budak kecik pon ada, bukak laci saya,
bukak almari saya, baring atas katil siap buat berenang lagi *Yang ni tambah* haha serious agak hyper makcik-makcik ni. Hehe tiba-tiba makcik liya nampak something something yang sangat wink wink kan mata dia.


* MY BAG MAKE UP *
Saya tengok muka dia, lepas tu tetibe dia cakap "nak?" dengan muka yang penuh sinis. Haha. LOL. Best friend kan? Saya pun bagi jelah dia nak guna sangat make up saya, tapi ... "Kau lah make up kan aku, aku tak pernah ada make up macam ni.. Ada pon mak aku yang punya.. Eh eh eh?" Liya ckp sambil buat muka tak comel. Hehe*

Saya pun make up kan dia, sambil make up tu, mulut dia ikot make up jugak tu. Biseeeeng je mulut dia, asyik tanya ni brand apa, bagus tak? Okay tak?  Satgi ada ada yang kene tonyoh bedak jadi hantu cina kang? Haha. Orang yang kene make up kan  ni kena sabar, tapi yang dimekap kan tu,  kena faham kesabaran orang yang make up kan tu. Hishhhhh

gambar hiasan

lama jugak lah saya make up kan, dekat 30 minit lah.. Kalau la saya buat tutorial make up, rasenye upload video nampak je 5 minit, padahal real dia, lebih sejam doh make up!  Hahaha... Jangan tipu wahai youtubers yang buat tutorial selalu, saya memahamimu!  Actually awkward sebenarnya saya make up kan orang, selalunya make up diri sendiri.. La ni kena make up orang, saya ni orang tangan kidal (TANGAN KIRI)
So, buat keje nampak sempurna semua sebelah kiri, bile nak make up yang nampak sempurna sebelah kiri jugak lah kan? So sebelah kanan maybe a bit mess lah.

#NashGrier&Skylynn

Saya paling tak suka, bila shading eye brows, PEHHHHH Susah and menguji tahap kesabaran orang yang make up kan tu. Lagi-lagi bile mata yang redup, actually mata redup kening dia macam takde curve so...
Orang yang make up kan tu kene curve kan. Hurmm (Susah jugak jadi mak andam ni)

But actually saya kidal yeh.

AND THEN WE ARE DONE !!!  


Ohhhhooooo nampak tak perbezaan nya, hehe... Pandai saya make up kan ken ken? Ken Liya ken? Actually mintak maaf lah liya, sebab picture kau yang selepas tu kau tak pakai tudung. ngahaha nampak pelik sikit... tapi dont worry, you look so fabulous!! Awum.. Hehe So lepas ni dah boleh make up sendiri, tapi seriously saya tak sangka saya boleh jadi Mak Andam uolls. Hahaha
 

Kepada readers, thankyou sebab sudi membaca ni. Penat ni menaip, hehe.. Okaylah saya nak sambung tengok movie, nak main game pc, nak tengok running man, sebab nak bayar balik semua yang tak dapat nak buat time study dekat kolej, hehe cuti semester lah katakan. Ok byeee

Again, to my mom, 
Happy birthday -nazira-