HOME TUTORIAL OWNER BLOGSHOP

Jun 30, 2013

KPM Bandar Penawar Johor i am coming :(

Assalamualaikum, hei si pembaca yang nak baca entri terakhir untuk bulan ini... (Terakhir??? Kenapa???) Hari ni pun hari last saya duduk dalam rumah (home sweet home) ni :'( Saya akan rindu kesemua yang ada dalam rumah ni, xpecially laptop pink saya yg saya tengah guna ni... Sebab umi tak bagi bawak kalau firstime pegi sana, yelah kenalah tahu macam mana keadaan dekat sana dulu. Lepas tuh baru boleh bawak laptop and bawak macam-macam.

(ku rasa mcm ni lah)

Saya ada jugak cari tahu pasal bilik yang bakal saya duduk dengan kawan baru... Katanya satu bilik dipenghunikan empat orang anak dara... So, maknanya saya bakal ada 3 orang roomates.. -,- Kay.. hopefully diorang friendly sebab saya ni mulut banyak bergurau.. Tak boleh diam nanti tak best..

KPM Bandar Penawar Johor Bahru ! IM COMINGGG !

Saya dapat KPM untuk jurusan diploma perakaunan. Cuak jugak nak pergi, yelah takut-takut yang nanti satu class semuanya pandai-pandai belaka. (Maybe?) Saya bukan malu tapi rasa AWKWARD?? Faham kan?? Saya tahu korang akan faham punya... Hmm.. Abang kata first masuk ni jangan diam, jangan sombong, tegur semua orang sebab nanti kita ramai kawan.. (Okay Abang! Thanks!)  :'( *Stillnervous*

(pesanan ni utk umi dgn ayah ^_^-)


Esok atau malam ni nak balik kampung Batu Pahat, sebab nak buat persediaan awal. Ayah kata hari rabu pukul 4 pagi dah kena keluar rumah. Nak tahu kenapa family saya kena balik awal? Hah! sebabnya dari semenyih sampai Johor, kan jauh pedalaman... So, ayah saya ambil cuti untuk 2 hari, Selasa dengan Rabu.. Nasib baiklah ada jugak kampung dekat Johor.. Dekat Batu Pahat.. (Area mana? Rahsia!) Kalau tidak -__- Kematu bontot duduk dalam kereta, dari Semenyih nak ke Johor Bahru..


Kalau dari Batu Pahat, atleast takdelah jauh sangat... Bolehlah sampai awal sikit kan.. Huhu :| Hmm Pasal barang-barang alhamdulillah, semua dah packed awal-awal.. Tinggal cuma nak beli shampoo, ubat gigi, sabun mandi, lepas tu kalau boleh saya nak beli kasut sukan dengan kasut jalan -,- kalau bolehlah.. Hehe (Kalau umi baca ni, mesti umi marah >< Hoho) Tapi tapi! pulak tu, beg kulit saya semalam, dah kotor tak boleh nak cuci T.T Abang saya buat! semalam waktu perjalanan nak balik rumah daripada PD familyday tu kan.. Ada la bawak balik sikit kuih bungkus dalam tisu. Yang abang saya ni pulak pandai bijaksana sangat! Pegi letak kuih yang dibalutkan tisu tu atas beg saya....... Saya bangun je dari tido -__- angkat kuih tu je..
BEG DAH KOTOOOOOR!!! :''( *Ni nak mintak beg baru la ni....*

Huwaaa!!! >< Takut... hmm (AKU KENA READY JUGAK!!!) Masa untuk aku berdikari macam orang lain!! Insyaallah!! :'D

No comments:

Post a Comment